Trijų virpstų pergalė: Paragvajus - Ispanija 0:1 (papildyta)

Paskutiniame Pasaulio futbolo čempionato ketvirtfinalyje susitiko Ispanijos ir Paragvajaus nacionalinės futbolo rinktinės. 

„Ellis Park“ stadione prieš prasidedant varžyboms vyko tradicinė akcija prieš rasizmą. Vienybę išreiškę futbolininkai stojo į kovą, kurioje lygiųjų negali būti - rungtynes laimėjusi rinktinė pateks į čempionato pusfinalį.

Iki 59 minutės apylygiai vykusias varžybas praskaidrino teisėjo sprendimai. Po to, kai ranka sulaikytas Paragvajaus rinktinės žaidėjas buvo pargriautas baudos aikštelėje, teisėjas skyrė 11 metrų baudos smūgį. Į vartus smūgiavo Cardozo, tačiau jo bandymą atremė vartininkas.

Iškart po nepavykusio baudinio Ispanijos rinktinės spurtas link Paragvajaus vartų baigėsi lygiai taip pat: pargriaunamas D.Villa, rungtynių arbitras skiria baudinį į Paragvajaus vartus, kurį tiksliai realizuoja Alonso, tačiau teisėjas dėl pažeidimo liepia smūgį kartoti. 

Antrasis bandymas nesėkmingas ir rezultatas toliau lieka 0:0.

83 minutė. Atrodo, kad kamuolys užburtas tik D.Villai. Į baudos aikštelę įsiveržęs Iniesta perduoda kamuolį Pedro, kuris nesėkmingai smūgiuoja į vartus - kamuolys trenkiasi į vartų virpstą. Atšokusį kamuolį į vartus siunčia D.Villa - šis atsimuša į virpstą ir šį kartą kamuolys sėkmingai pasiekia tikslą. 0:1

Startinės sudėtys:

Paragvajus: 1-Justo Villaras; 2-Dario Veronas, 14-Paulo Da Silva, 21-Antolinas Alcarazas, 3-Claudio Morelas, 8-Edgaras Barreto, 11-Jonathanas Santana, 15-Victoras Caceresas, 16-Cristianas Riverosas, 18-Nelsonas Valdeza, 7-Oscaras Cardozo.

Ispanija
: 1-Ikeras Casillasas; 15-Sergio Ramosas, 3-Gerardas Pique, 5-Carlesas Puyolis, 11-Joanas Capdevila; 14-Xabi Alonso, 8-Xavi, 6-Andresas Iniesta, 16-Sergio Busquetsas; 9-Fernando Torresas, 7-Davidas Villa.
Teisėjas: Carlosas Batresas (Gvatemala).


Šiame straipsnyje: pasaulio futbolo čempionatas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių