Trenerių mintys prieš LKF taurės finalą

DNB LKF taurė šiais metais turės naujus savininkus. Jais taps Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ arba „Prienų“ krepšininkai, penktadienį pradėsiantys finalo dvikovą. Pirmasis šių komandų mačas rytoj 18 val. prasidės Pasvalyje. Atsakomosios rungtynės - kovo 28 dieną Prienuose.

„Prienai“ ir „Pieno žvaigždės“ tvirtai prasibrovė į DNB LKF taurės turnyro finalą. Pusfinalyje prieniškiai du kartus nugalėjo Kėdainių „Nevėžį“, o pasvališkiai — „Šiaulius“.

Per pastarąsias Baltijos krepšinio lygos rungtynes „Pieno žvaigždėms“ negalėjo padėti komandos lyderis Trevonas Hughesas, tačiau rytoj jis jau rungtyniaus.

„Prienus“ traumos kamuoja kur kas rimčiau. Prieš porą dienų prieniškiai pralaimėjo Šiauliuose, o aikštėje pasirodė tik 8 svečių krepšininkai. Jau keletą mėnesių dėl sunkios traumos nerungtyniauja ir šį sezoną aikštėje nebepasirodys Žygimantas Janavičius, po traumos tik atsigauna Arnas Labuckas.

„Visą sezoną esame priversti rungtyniauti su 9-10 žaidėjų, — sakė „Prienų“ vyriausiasis treneris Virginijus Šeškus. — Su Pasvalio ekipa nėra lengva žaisti, ypač jų arenoje. Manau, šį kartą nugalėtoją lems mažesnis klaidų skaičius ir geresnis pataikymo procentas“.

Pasvalio ekipos vyriausiasis treneris Mindaugas Lukošius tvirtino, kas namie sieks iškovoti pergalę kuo didesniu taškų skirtumu.

„Prienų komanda yra protinga, turinti daug patirties, žaidėjai puikiai jaučia vienas kitą. Jų žaidimas nėra greitas, paremtas tritaškiais metimais. Mūsų komanda pirmosiose finalo rungtynėse pasirodys pajėgiausios sudėties, todėl stengsimės nugalėti kuo didesniu taškų skirtumu“, — teigė „Pieno žvaigždžių“ strategas.

LKL čempionate Prienų ir Pasvalio komandos jau susitiko du kartus ir pasidalijo po pergalę. „Prienai“ savo aikštėje nugalėjo 100:79, o Pasvalyje „Pieno žvaigždės“ revanšavosi 82:77.

Abejas DNB LKF finalo rungtynes krepšinio gerbėjai galės stebėti tiesiogiai per SportoTV.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių