Treneris nenori prarasti bendražygio

 

Lietuvos moterų krepšinio rinktinė be Algirdo Paulausko ištvėrė vos kiek daugiau nei dvejus metus, tačiau į seną darbą pakviestą trenerį nemaloniai nustebino reikalavimai dėl jo asistentų.

Lietuvos krepšinio federacija (LKF) su A.Paulausku, kaip jau skelbta vakar, yra aptarusi daugumą kontrakto sąlygų - taip pat ir finansines. Specialistas prie rinktinės vairo yra stovėjęs 2003-2007 m. Net ir palikęs nacionalinės komandos stratego pareigas, A.Paulauskas nepamiršo rinktinės ir dažnai sekdavo jos pasirodymą iš žiūrovų tribūnų.

Vis dėlto A.Paulauskas dar nėra pateikęs galutinio atsakymo, ar grįš į rinktinę. Trenerį apstulbino sąlyga, kurią jam iškėlė LKF - rinktinę treniruoti jis turės padedamas L.Šalkaus, nors pats A.Paulauskas mieliau į pagalbą kviestųsi savo ilgametį bendražygį Alfredą Vainauską, su kuriuo kartu dirba ir „Dinamo“ komandoje.

“Apie tai man ir anksčiau buvo užsiminta, bet tada negalvojau, kad kalbama rimtai. Nemanau, kad tai - logiškas reikalavimas. Visi treneriai pasirenka tuos asistentus, kurių nori. O aš dabar būsiu kažkokia išimtis. Neturiu nieko prieš Liną Šalkų, kurį irgi puikiai pažįstu. Bet su Alfredu mes esame kaip du pliki arkliai. Turiu parą apsispręsti. Pirmiausia reikia su Alfredu apie tai pasikalbėti. Būtų nemoralu atsisakyti bendražygio, su kuriuo tiek metų dirbta“, - sakė A.Paulauskas.

LKF atstovai tvirtino, kad rinktinės vyriausiojo trenerio asistentu A.Vainausko nenorėtų matyti dėl to, kad jis ir A.Paulauskas treniruoja vieną klubą. “Jeigu abu treneriai dirbs rinktinėje, nebus patenkintas klubas, o jeigu jie mėtysis tarp vieno ir kito, nebūsime laimingi mes. Šias pareigas dar buvo galima suderinti, kai A.Paulauskas ir A.Vainauskas kartu treniravo Vilniaus TEO, o dabar jie dirba tolimame Rusijos mieste“, - LKF reikalavimo motyvus aiškino M.Balčiūnas.
Naująjį moterų rinktinės trenerį oficialiai patvirtinti planuojama vykdomojo komiteto posėdyje kovo pradžioje.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių