„Tour de Romandie“ etapo nugalėtojas R. Navardauskas: esu laimingas

Šveicarijoje vykstančiose „Tour de Romandie“ dviračių lenktynėse antrasis etapas baigėsi lietuvio Ramūno Navardausko pergale. Pirmą asmeninę pergalę tokio lygio varžybose iškovojęs „Garmin – Sharp“ komandos narys džiaugėsi atsiradusia proga spurtuoti.

„Etapas buvo itin sunkus. Nuo pat pradžių galvojau kaip išsaugoti kuo daugiau jėgų, – spaudos konferencijos metu pasakojo R.Navardauskas. – Nebuvo šoninio vėjo ir kitų didesnių sunkumų. „Sky“ komanda kontroliavo visas šios dienos varžybas, rodė gerą tempą kalnuose ir jį išlaikė. Turėjau galimybę spurtuoti. Komanda leido man tai padaryti, todėl myniau iš visų jėgų ir žiūrėjau, kas nutiks. Likus 500 metrų iki finišo buvo posūkis į kairę. Tuomet aš buvau ketvirtas ar penktas. Likus maždaug 400 metrų buvo tinkamas momentas įgauti greitį ir pamėginti finišuoti pirmam“

Net ir laimėjęs etapą, sportininkas neslėpė, jog „Garmin – Sharp“ ekipoje yra pajėgesnių dviratininkų, galinčių iškovoti pergalę bendrojoje įskaitoje. R.Navardausko komandos draugas Andrew Talanskis kol kas užima antrą vietą, o lietuvis yra 40-as.

„Praėjusiais metais taip pat spurtavau varžybose Katare, tačiau nelaimėjau. Dažnai būnu dešimtuke, tačiau šiandien pirmas kartas, kada laimėjau. Esu labai laimingas“.

Daugiadienėse lentynėse dar liko trys etapai. Šiandien sportininkai įveiks 181 kilometrą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių