Tikisi uždirbti daugiau nei išleis

Preliminariais duomenimis, Pietų Afrikos Respublika (PAR) iš pasaulio futbolo čempionato finalo turnyro uždirbs beveik 4 milijardus eurų.

Tai pareiškė PAR finansų ministras Pravinas Gorhanas. „Organizacinėms reikmėms mūsų šalies vyriausybė išleido mažiau nei 3,5 milijardo eurų. Žinoma, ši suma dar ne galutinė, ji gali šiek tiek padidėti, nes turnyras dar nesibaigė. Be to, įskaičiuotos tik valstybės biudžeto išlaidos, o čempionatui pinigų skyrė ir miestai bei privatūs investuotojai. Kita vertus, mūsų pajamų šaltiniai kol kas – tik iš mokesčių, o pinigai už televizijos transliacijų teises, rėmėjų skirtos lėšos bei kitos įplaukos keliauja į Tarptautinės futbolo asociacijų federacijos (FIFA) kasą. Tikimės, kad realiai uždirbsime beveik 4 milijardus eurų“, - pareiškė P.Gorhanas.

PAR žiniasklaida paskelbė, kad nuo pasaulio futbolo čempionato pradžios šalyje jau apsilankė daugiau nei 1 milijonas užsienio turistų. Tai – 25 procentais daugiau, nei pernai nuo birželio 1-osios iki liepos 1-osios. Daugiausiai turistų buvo atvykę iš JAV, Vokietijos, Australijos, Meksikos.


Šiame straipsnyje: pasaulio futbolo čempionatas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių