TEO krepšininkių triumfą temdo nežinomybė

Netekusi pagrindinio rėmėjo Vilniaus TEO artimiausiu metu turi apsispręsti, ar kitąmet žais moterų Eurolygoje. „Greičiausiai ne“, - tikina klubo vadovai.

Vilniaus TEO krepšininkės tryliktą kartą tapo Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) čempionėmis. Vis dėlto triumfo nuotaikas temdo nežinomybė dėl ateities. Telekomunikacijų bendrovė „TEO LT“ dar prieš kelis mėnesius paskelbė, kad pasibaigus šiam sezonui nustos remti sostinės klubą. Bendrovė moterų komandai kasmet skirdavo po maždaug 2-2,5 mln.

Klubo generalinis direktorius Arvydas Tamašauskas portalui sportas.info pripažino, kad apčiuopiamų variantų, kas galėtų tapti naujuoju klubo rėmėju, kol kas nėra, tačiau tikino, kad tryliktas čempionių titulas netaps bloga lemiančiu ženklu ir komanda iš krepšinio žemėlapio neišnyks, nors moterų Eurolygoje Vilniaus komandos kitą sezoną galime ir neišvysti.

„Šiandien negaliu įvardyti nei kas rems, nei kur kitą sezoną žaisime. Reikia laukti. Kol neturime naujo generalinio rėmėjo, klausimas lieka atviras. TEO bendrovė tikrai traukiasi ir daugiau neberems. Vidury sezono rasti naują rėmėją nėra lengva. Visos įmonės biudžetus formuoja pagal kalendorinius metus, o ne pagal krepšinio sezoną“, - sakė A.Tamašauskas.

TEO klubo generalinis direktorius tvirtino esąs optimistas.

„Manau, rasime išeitį iš padėties, o kokia bus komanda, priklausys nuo to, kokį biudžetą galėsime surinkti. Ar tai bus tik lietuviška komanda, ar turėsime galimybių nusipirkti legionierių - priklausys nuo finansinių galimybių. Prieš 10 metų, kai pradėjome žaisti Eurolygoje, žaidėme vien su lietuvaitėmis. Be abejo, nebuvo lengva, nors, aišku, konkurencija Europoje tuomet buvo žymiai mažesnė. Dabar daug daugiau pajėgių klubų. Vis dėlto reikia žiūrėti ir į perspektyvą: kuo daugiau mūsų žaidėjų galės žaisti aukščiausiu lygiu, tuo geresnį rezultatą matysime po 2-3 metų. Tai ypač svarbu žiūrint iš rinktinės pozicijų. Vis tiek ateis kartų karta ir kažkam reiks pakeisti dabartines rinktinės žvaigždes, kurios rungtyniauja užsienyje“, - teigė A.Tamašauskas.


Šiame straipsnyje: teoLKMLTamašauskas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių