Teisėjui R.Brazauskui - ypatinga FIBA pagarba

Tarptautinę karjerą baigiantis Lietuvos arbitras Romualdas Brazauskas tapo antruoju teisėju istorijoje, kuris už nuopelnus buvo apdovanotas Auksiniu švilpuku.

Apdovanojimą vilniečiui per Pasaulio krepšinio čempionato rungtynių tarp Argentinos ir Rusijos komandų pertrauką įteikė naujasis FIBA prezidentas Yvanas Maininis. Iki šiol Auksiniu švilpuku buvo apdovanotas tik teisėjas iš Slovėnijos Iztokas Remsas (2008 m.).

"Tai - didelis įvertinimas ir kartu signalas, kad reikia kabinti ant vinies švilpuką. Esu labai sujaudintas - buvo sunku, bet šiaip taip įstengiau ašarėlę sulaikyti", - kalbėjo R.Brazauskas.

Penkiasdešimtmetis teisėjas iš Lietuvos šiuo metu dirba paskutiniajame savo Pasaulio čempionate Turkijoje, po kurio bus priverstas baigti tarptautinę karjerą dėl FIBA nustatyto arbitrų amžiaus limito. Tiesa, R.Brazauskas ketina dar mažiausiai metus teisėjauti Lietuvos krepšinio lygos varžyboms.

FIBA kategorijos arbitras tarptautinėms varžyboms teisėjavo nuo 1987 m. Per savo karjerą R.Brazauskas dirbo ketveriose olimpinėse žaidynėse (dukart teisėjavo vyrų turnyrų finaluose), penkiuose Europos čempionatuose, trejose planetos pirmenybėse ir dvylikoje Eurolygos finalo ketverto turnyrų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių