Teisėjai atėmė auksą iš lietuvio

Tarptautiniame Hermano Karės graikų-romėnų imtynių turnyre Suomijoje sėkmingai pasirodė Lietuvos atletai - jie iškovojo vieną sidabro ir tris bronzos medalius.

Atėnų olimpiados dalyvis, buvęs tauragiškis Svajūnas Adomaitis svorio kategorijoje iki 60 kilogramų nugalėjo Fazelį Ahmadį iš Suomijos, ukrainietį Artiomą Kudyką ir estą Anarą Zeinalovą. Lemiamoje imtyje lietuvis pečius surėmė su suomiu Ville Pasanenu ir teisėjų sprendimu pralaimėjo rezultatu 0:3,1:2.

„Nemėgstu kalbėti apie teisėjus ir teisėjavimą, tačiau šįkart drąsiai galiu sakyti, kad arbitrai nugvelbė Svajūno auksą. Teisėjai lengva ranka, negailestingai baudė Adomaitį už neva padarytas klaidas ir „padovanojo" suomiui čempiono titulą", - po dvikovos piktai kalbėjo Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Ruslanas Vartanovas.

Kitas iš Tauragės kilęs imtynininkas Edagaras Venckaitis (iki 66 kg) pirmąją imtį pralaimėjo švedui Matiasui Guntherui, tačiau skandinavas pateko į finalą ir suteikė galimybę lietuviui kovoti dėl medalio. Dvikovą dėl trečiosios vietos su rusu Pavelu Skorobogatovu lietuvis laimėjo 3:0, 1:1.

Svorio kategorijoje iki 74 kilogramų užtikrintai kovojo Europos ir pasaulio jaunimo čempionatų prizininkas vilnietis Aleksandras Kazakevičius. Pirmojoje imtyje jis sutriuškino suomį Rafaelį Toijaneną, po to susidorojo su kitu suomiu Henri Valimiakiu. Kiek netikėtas buvo kluptelėjimas dvikovoje su ukrainiečiu Tohrulu Jusuzada - po nežymios klaidos vilnietis pralaimėjo pirmąjį kėlinuką 1:3, o antrasis kėlinukas baigėsi lygiosiomis 1:1, tačiau pergalė buvo skirta Ukrainos imtynininkui. Mače dėl bronzos Vilniaus atletas 0:3, 4:0, 5:0 palaužė suomį Juhą Hiltuneną.  

Klaipėdietis Artūras Jankauskas (iki 96 kg) burtų valia pirmą ratą buvo laisvas, o antrame rate nusileido varžybų nugalėtojui Jacobui Cedergrenui iš Švedijos. Šioje svorio kategorijoje kovojo tik šeši imtynininkai, todėl taisyklės buvo palankios A.Jankauskui - jam teko 3-ioji vieta.

Tarptautiniame graikų-romėnų imtynių turnyre kovojo 83 atletai iš Suomijos, Švedijos, Norvegijos, Estijos, Rusijos, Ukrainos bei Lietuvos. Komandų įskaitoje mūsiškių rinktinė su 19 taškų užėmė trečiąją vietą. Pirmi - rusai (32 tšk.), antri - suomiai (22 tšk.).  


Šiame straipsnyje: imtynėsGraikųromėnų

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių