T.Balaišis-Sėkla: manau, kad mūsų Venesueloje nebus daug

"Apie sprendimą galim postringaut, kiek norim, bet faktas yra toks: reikia ruoštis kelionei į Venesuelą,“ - sakė Lietuvos krepšininkų fanas T. Balaišis-Sėkla.

FIBA sprendimas olimpinių žaidynių atrankos turnyrą rengti ne Lietuvoje, o Venesueloje, Lietuvos rinktinės fanų lyderio Tomo Balaišio Sėklos nenustebino.

„Nesakyčiau, kad man tai buvo žaibas iš giedro dangaus. Žinant apie Venesuelos gamtos išteklius ir tai, kad jie gali skirti daugiau pinigų, sprendimas nėra keistas. Manau, kad tai ir nulėmė. Kad FIBA pagrindinis motyvas yra pinigai, žinoma jau labai seniai ir dėl daugelio projektų ir dėl tų pačių komandų pakvietimų. Apie tai mes galim postringaut, kiek norim, bet faktas yra toks: reikia ruoštis kelionei į Venesuelą“, – kalbėjo Sėkla.

T. Balaišis-Sėkla nuo 2003-iųjų nepraleidžia nė vieno didesnio krepšinio renginio, kur žaidžia Lietuvos rinktinė.  Tiesa, nors per tą laiką Lietuviai nežaidė Amerikos žemyne, Sėkla sakosi buvęs Pietų Amerikoje, lankęsis Argentinoje, Brazilijoje ir Čilėje. Dabar galimybės apsilankyti už Atlanto dar kartą, krepšinio gerbėjas tvirtina praleisti nežadąs.

„Aš tikrai žadu važiuoti. Bet kelionė nebus pigi, todėl manau, kad mūsų skaičius nebus didelis,“ – mano krepšinio gerbėjas.

Pasak Sėklos, jo grupės aistruoliams Venesuela nėra naujiena. Yra žmonių, joje buvusių. Tiesa, ne sporto renginiuose, o ilsintis prie Karibų jūros.

T. Balaišis dar negalėjo nurodyti, kiek kainuos Lietuvos rinkinės fanui  malonumas palaikyti rinktinę kitame pasaulio gale. Vos sužinojęs kelionės kryptį, Sėkla jau savaitgalį kalbėjosi su bendražygiais, o per šią savaitę žada išsiaiškinti, kaip pasiekti Karakasą kuo pigiau.

Anot turistams patarimus dalijančio portalo Wikitravel, Venesuela toli gražu nėra saugi šalis. Joje žmogžudysčių statistika procentiškai - viena didžiausių pasaulyje. Bet Sėklai tai ne motais.

„Pietų Afrika yra pati nesaugiausia vieta pasaulyje, bet ten vyko pasaulio futbolo čempionatas. Aš pats esu buvęs ir San Paule ir Rio de Žaneire, kur nusikalstamumas irgi žiauriai didelis. Bet juk galima išsiaiškinti, į kuriuos rajonus kur geriau neiti ir nemanau, kad tą saugumo klausimą reikia sureikšminti. Kiekvienoje šalyje rastum nesaugių vietų.  Be to, Venesuela yra diktatorinė valstybė, kuri tikrai pasistengs, kad ten, kur vyksta toks turnyras, būtų tvarka,“ – kalbėjo Tomas.

Atrankos turnyre liepos 2-8 dienomis Karakase dalyvaus 12 šalių rinktinės: Lietuvos, Makedonijos, Graikijos, Rusijos, Dominikos Respublikos, Puerto Riko, Venesuelos, Jordanijos, Korėjos, Angolos, Nigerijos ir Naujosios Zelandijos.

Londono olimpinės žaidynės vyks liepos 28 - rugpjūčio 12 dienomis, vietas jose jau užsitikrino JAV, Ispanija, Prancūzija, Argentina, Brazilija, Australija.


Šiame straipsnyje: Tomas Balaišis-Sėkla

NAUJAUSI KOMENTARAI

jo

jo portretas
karabas barabasas

V...s

V...s portretas
PAimkite ir mane i Venesuela prasau.Barzda auginti pradejau,tik su litais sunkiau.

darbas

darbas portretas
baisu sekloidas
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių