„Tauras“ tikisi Kaune užbaigti Velse pradėtą darbą

Tauragės „Tauro“ futbolininkai ketvirtadienį Kaune žais atsakomąsias UEFA Europos lygos pirmojo atrankos etapo rungtynes su Velso klubu „Llanelli“.

Varžovus gerbia, bet nebijo

Nors po pirmųjų rungtynių, kurios baigėsi lygiosiomis 2:2, tam tikrą pranašumą įgijo turnyro debiutantai tauragiškiai – jiems užtektų ir lygiųjų 1:1 arba 0:0 - komandos treneris Gedeminas Jarmalavičius teigia, kad dar laukia tarsi antrasis dvikovos kėlinys.

„Puikiai suprantame varžovų pajėgumą, tai tikrai stipri komanda. Tos pasiektos lygiosios teikia mums tam tikrą psichologinį pranašumą, bet jis yra trapus. Dar laukia 90 minučių kovos, todėl visko gali atsitikti. Varžovus gerbiame, bet jų nebijome. Atiduosime visas jėgas ir nekantraujame kuo greičiau užbaigti darbą“, - teigė treneris.

Rengėsi standartinėms situacijoms

Anot G.Jarmalavičiaus, „Llanelli“ pirmajame susitikime patvirtino išankstinę nuostatą, jog ši komanda demonstruoja britišką futbolą.

„Jie stengiasi žaisti jėga, nuolat atlieka aukštus perdavimus į baudos aikštelę, kur tuomet grumiasi ir leistinais, ir neleistinais būdais. Ši ekipa – tipiško britiško futbolo atspindys. Velse vieną įvartį praleidome po kampinio, kitą – po baudos smūgio. Per treniruotes stengėmės pasirengti tokioms standartinėms situacijoms, turime pasiruošę keletą taktinių naujovių“, - pasakojo strategas.

Jis tikino, kad dėl „Llanelli“ grubaus žaidimo jo auklėtiniai patyrė nemažai traumų, tačiau jas baigia išsigydyti. Neaišku tik dėl patyrusio saugo Oresto Buitkaus, kuris dėl kirkšnies traumos gali praleisti rungtynes. Į komandos sudėtį grįš baltarusis Sergejus Ircha. Saugo arba puolėjo pozicijose žaidžiantis legionierius Velse nerungtyniavo, nes nespėjo sutvarkyti kelionės dokumentų.

Oras palankesnis Velso komandai

Pirmoji „Llanelli“ ir „Tauro“ dvikova vyko per gausų lietų. G.Jarmalavičius pripažino nesidžiaugiantis, jog panašus oras prognozuojamas ir Lietuvoje. „Oras liūdina, mums palankiau, kad jis būtų geras – net jei ir karštas. Būtų geriau, kad nelytų, nes varžovai labiau pripratę prie tokių oro sąlygų.“

Atsakomoji dvikova vyks Kauno S.Dariaus ir S.Girėno stadione, nes Tauragės „Vytauto“ stadionas neatitinka UEFA reikalavimų ir šiuo metu yra rekonstruojamas.

Patekęs į antrąjį varžybų etapą „Tauras“ susitiktų su Nikosijos APOEL (Kipras) klubu. Pirma komandų dvikova vyktų jau po savaitės Kaune. Tą pačią dieną UEFA Europos lygoje namų stadionuose startuos ir Marijampolės „Sūduva“, kurios laukia Vienos „Rapid“ (Austrija) bei su Krokuvos „Wisla“ jėgas išbandysiantys „Šiauliai“.


Šiame straipsnyje: Tauragės TaurasEuropos lyga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių