Taškas nepadėtas: „Vėtrą“ perima rusai (papildyta)

Rusijos verslininko Antono Treušnikovo patikėtiniai įtikino Vilniaus „Vėtros“ prezidentą Romą Stašauską perleisti klubo valdymą, o naujais pažadais užpilti futbolininkai lūkuriuoja ir dar nesiskirsto.

Gaisras prislopintas

Antradienį po pusdienį užsitęsusių derybų Vilniaus „Vėtros“ klubo prezidentas Romas Stašauskas paskelbė atiduodantis Lietuvos vicečempionų vairą į antrojo klubo dalininko - verslininko Antono Treušnikovo - rankas.

Į pokalbį su klubo vadovybe susirinkę „Vėtros“ futbolininkai ir treneriai iš A.Treušnikovo reikalų patikėtinio ir „Vėtros“ valdybos nario Andrejaus Galyševo išgirdo patikinimą, kad skolas komandai bus imtasi grąžinti nedelsiant. Esą iki vasario pradžios naujieji klubo vadovai pasiryžę padengti visus įsiskolinimus žaidėjams bei personalui.

Sužibusios naujos viltys įtikino „Vėtros“ futbolininkus dar kiek palaukti ir neišsivaikščioti savais keliais. Tačiau žaidėjai pabrėžė, kad nusiramins tik tada, kai pamatys realius klubo darbus, o ne kalbas, kaip būdavo iki šiol.

Tuščių pažadų nepamiršo

Pagal A.Galyševo pateiktą skolų likvidavimo grafiką, pirmųjų finansinių injekcijų komanda lauks kitą savaitę. Išmokėti visus atlyginimus, vėluojančius maždaug pusmetį, pažadėta iki vasario 10 d.

„Sprendžiant iš naujosios valdžios kalbų, jie pasiryžę remti komandą ir artimiausiu metu atsiskaityti su visais vyrais. Belieka tik laukti ir tikėtis, bet mūsų kantrybė jau irgi yra pasiekusi ribą“, - teigė vienintelis iš „Vėtros“ dar nepabėgęs patyręs futbolininkas Tomas Ražanauskas.

Saugas pažymėjo, kad naujųjų klubo vadovų pažadus kol kas vertina atsargiai: „Vyrai jau niekuo nebetiki. Ne viena savaitė su praėjo gyvenant tokiais pažadais. Klubui reikia įrodyti savo žodžių vertę darbais. Jeigu matysime, kad vyksta kažkokie pervedimai, galbūt klubas vėl užsitarnaus pasitikėjimą, nes šiuo metu jo nebėra.“

„Vėtros“ vyriausiasis treneris Virginijus Liubšys po bendro komandos susirinkimo antradienį vakare dar kartą susitiko su A.Galyševu. Futbolo specialistas aptarė galimybes pratęsti metų pradžioje nustojusį galioti jo kontraktą su Vilniaus klubu.

„Jeigu viskas bus taip, kaip dabar kalbama, reikalai turėtų susitvarkyti. Bet kol kas dar nesitreniruosime. Jeigu viskas kryps į gerą pusę, pradėsime kryptingą pasiruošimą kitą savaitę. Tik sudėjus visus taškus galėsime pasakyti, kaip bus toliau“, - prieš individualų pokalbį su „Vėtros“ valdybos nariu iš Rusijos žodžius atsargiai rinko V.Liubšys.

Slėpė susitarimo kainą

R.Stašauskui ir A.Treušnikovui pasiekus susitarimą dėl klubo ateities, pastarasis turėtų perimti „Vėtros“ prezidento pareigas. Kaip savotiška kompensacija R.Stašauskui numatytas kol kas neegzistuojantis klubo garbės prezidento postas. Tiesa, pats R.Stašauskas pripažino, kad po pokyčių klubo struktūroje jo laukia daugiau simbolinis vaidmuo.

„Aš neišeinu. Garbės prezidentas yra tam tikros pareigos, kurias man eiti bus malonu. Tos funkcijos dar nėra sudėliotos, bet nenorėčiau kažko užkrauti ant savo pečių“, - aiškino R.Stašauskas.

Netrukus kėdės turėtų būti perstumdytos ir klubo valdyboje, kurioje balsų daugumą nuo šiol turėtų įgyti A.Treušnikovas ir jo aplinkos žmonės. R.Stašauskas neatskleidė, ar ateityje jis priklausys „Vėtros“ valdybai, kurią šiuo metu sudaro devyni asmenys: „Tai nėra esminis klausimas - svarbu, kad klubui būtų gerai, ir finansavimas būtų užtikrintas.“

Klubo vadovas nesiryžo įvardyti ir finansinių sąlygų, dėl kurių sutiko užleisti savo kėdę. R.Stašauskas dievagojosi, kad apie finansinę sprendimo perleisti klubo valdymą išraišką su A.Treušnikovo patikėtiniais kalbėta nebuvo. „Vėtros“ klubo įkūrėjas tik patvirtino, kad ateityje nebedalyvaus formuojant komandos biudžetą.

Primename, kad R.Stašauskas, valdantis logistikos bendrovę „Salovė“, iš A.Treušnikovo buvo pasiskolinęs apie 0,5 mln. eurų. Šaltinių teigimu, Maskvoje gyvenantis verslininkas siūlė nurašyti šią paskolą ir, tapęs „Vėtros“ vadovu, likviduoti klubo įsiskolinimus. Tam A.Treušnikovas esą ketina skirti 300 tūkst. eurų.

Tačiau tokios sąlygos netenkino „Vėtros“ prezidento, kuris, remiantis turimais duomenimis, už klubo valdymą iš pradžių pageidavo papildomai vieno milijono eurų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių