Tarptautinė imtynių federacija: kovosime dėl vietos olimpiadoje

Lozanoje laikinai einantis Tarptautinės imtynių federacijos (FILA) prezidento pareigas serbas Nenadas Lalovičius susitiko su Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) prezidentu Jacque'u Rogge'u. Šiai dienai FILA pastangos išsaugoti imtynes olimpinėje programoje yra didžiausios ir ji yra šių neakivaizdžių lenktynių favorite.

„Susitikimas buvo labai nuoširdžius ir naudingas, - po susitikimo sakė N.Lalovičius. Mūsų tikslas buvo klausytis ir mokytis iš diskusijų su prezidentu J.Rogge'u ir aš džiaugiuosi pasiektais rezultatais“.

N.Lalovičius pridūrė, kad kiekvienas sportas, įskaitant ir imtynes, privalo išsikovoti savo vietą olimpinių žaidynių programoje.

„Mes žinome, kad tai yra sunkus darbas ir mes pasirengę dirbti. Mūsų tikslas yra padaryti mūsų didžiąją sporto šaką įdomesne ir išlikti stipriais partneriais olimpinėje šeimoje“, - teigė serbas.

40 minučių vykusio susitikimo metu N.Lalovičius išdėstė pirmus konkrečius problemų sprendimų būdus, kuriuos FILA ėmėsi vykdyti po to, kai TOK Vykdomasis komitetas vasario 12 d. rekomendavo imtynes pašalinti iš pagrindinės olimpinių žaidynių programos.

„FILA jau ėmėsi naujų iniciatyvų modernizuojant imtynių valdymą, pateikimą ir propagavimą, - sakė N.Lalovičius. - TOK procesas suteikė mums puikią galimybę pagerinti imtynių įvaizdį olimpiniame judėjime“, - pridūrė FILA prezidento pareigas laikinai einantis serbas.


Šiame straipsnyje: imtynėsfedaracijaOlimpiada

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių