Tarp VTB reguliaraus sezono herojų - ir du lietuviai

VTB Vieningoje lygoje artėja svarbiausių kovų metas, todėl oficiali lygos svetainė nusprendė prisiminti reguliarųjį sezoną ir pateikė dešimt reguliariojo sezono herojų, tarp kurių pateko ir du lietuviai.

Kšištofas Lavrinovičius


„Žalgiris” reguliariajame sezone pasirodė geriausiai iš visų turnyro komandų ir vos nepakartojo CSKA priklausančio iš eilės iškovotų pergalių rekordo. Kauniečiai šiame sezone turi itin galingą priekinę liniją, kurios dėka dažniausiai ir iškovojamos svarbiausios pergalės. Tarp „Žalgirio” aukštaūgių labiausiai išsiskyrė Kšištofas Lavrinovičius – Lietuvos čempionų lyderis pagal pelnytus taškus, atkovotus kamuolius ir naudingumo koeficientą.

Kšištofas pavojingas įvairiose aikštelės vietose. Aukštaūgis varžovus gali pergudrauti po krepšiu, tačiau lygiai taip pat sėkmingai gali atakuoti iš trijų taškų zonos. Be to, jis sėkmingai darbuojasi gynyboje, gerai grumiasi po lenta. Verta pažymėti, kad Lavrinovičius herojumi tapo ne tik ant parketo, tačiau ir už aikštės ribų. Vidurio puolėjas galėjo būti vienu iš komandą dėl finansinių problemų palikusių krepšininkų – sezono metu Kšištofas sulaukė ne vieno viliojančio pasiūlymo. Tačiau sunkią valandą jis komandos nepaliko. Lavrinovičius atmetė visus pasiūlymus argumentuodamas, kad „Žalgiris” vis dar gali kautis dėl titulų. Ką gi, kol Kšištofas yra komandoje, tuo niekas tikrai neabejoja.

Darius Songaila


RIA Novosti/Scanpix nuotr.

Ukrainos čempionės titulą ginanti „Donetsk” komanda tarpsezoniu gerokai pasistiprino ir prieš čempionato pradžią buvo laikoma „juoduoju arkliuku”, galinčiu kyštelėti koją turnyro favoritams. Šiandien, reguliariajam sezonui pasibaigus, galima sakyti, jog būtent taip ir atsitiko. Tačiau apie viską iš eilės. Nesėkmingas „Donetsk” startas vos nesugriovė visų ambicingos komandos planų – ukrainiečiai atsidūrė grupės dugne. Visgi, artėjant pavasariui, „tigrai” atsibudo. Per paskutines penkerias rungtynes „Donetsk” gražiu stiliumi iškovojo keturias pergales ir prasibrovė į geriausių A grupės komandų šešetuką.

Buvo ne viena tokio „pabudimo” priežastis. Tai ir trenerio pasikeitimas bei su tuo susijęs žaidimo efektyvumo pagerėjimas, palankesnis nei sezono pradžioje varžybų kalendorius, naudingas D‘Oro Fischerio, Ramelo Curry ir Dariaus Songailos žaidimas. Čia svarbu paminėti, kad, skirtingai nei partneriai, patyręs lietuvis sėkmingai žaidė ne tik reguliariojo sezono pabaigoje, bet jo viso metu. Songaila pasižymėjo stabiliu rezultatyvumu ir gera kova dėl atšokusių kamuolių. Ukrainos klubas su savo lyderiu pasistengs išsaugoti įgytą formą iki atkrintamųjų varžybų ir įrodyti, jog finalinis spurtas nebuvo aukštokas, bet vienkartinis šuolis aukščiau bambos.

Kiti, likę reguliaraus sezono herojai – Sergejus Bazarevičius („Krasnye Krylia“), Earlas Rowlandas (VEF), Sergejus Karasiovas („Triumph“), Viktoras Khryapa (CSKA), Matteo Boniciolli („Astana“), Paulas Davisas („Khimki“), Nickas Calathesas („Lokomotiv-Kuban) irChuckas Eidsonas („Unics“).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių