Talentingos žaidėjos nebus šešėlyje

Kaunas, įkūręs Merginų krepšinio centrą, nusiteikęs parodyti sėkmingos veiklos pavyzdį Vilniui.

Sostinėje, Lietuvos olimpiniame sporto centre (LOSC), uždarius merginų krepšinio grupę, darbą pradeda kauniečiai: šiandien pristatytas bendras Lietuvos krepšinio federacijos (LKF), miesto savivaldybės, Lietuvos kūno kultūros akademijos (LKKA) ir Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) projektas - Merginų krepšinio centras (MKC).

„Šis centras suburs perspektyvias 18-20 metų krepšininkes, kurios nepatenka į pagrindines stipriausių šalies klubų sudėtis, ugdys jų meistriškumą ir rengs profesionalioms komandoms bei nacionalinei rinktinei. Be to, centras bus kaip specializuota praktikos laboratorija būsimiems treneriams, sporto vadybininkams“, - sakė LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

MKC veiks LKKA bazėje, jo preliminarus biudžetas - maždaug 150 tūkst. litų. „Projektui jau pritarė Tarptautinės krepšinio federacijos Europos padalinys, LKF partnerė „Nike“ kompanija“, - pridūrė M.Balčiūnas.

Jaunosios krepšininkės su LKKA „Aisčių“ 1-ąja komanda dalyvaus LMKL čempionate, su 2-ąja - šalies moterų krepšinio A lygos pirmenybėse. Žaidėjas treniruos Aurimas Jasilionis ir Rasa Kreivytė. Jungtinė „Aisčių“ ekipa rungtyniaus šalies studentų lygos čempionate.

„Viliuosi, kad MKC veikla bus naudinga Lietuvos moterų krepšiniui, nes talentingos žaidėjos nebus patyrusių meistrių ar legionierių šešėlyje ir neužsisėdės ant atsarginių suolo, matysime, kaip klostosi jų karjera, ar jos tobulėja“, - svarstė LMKL generalinė direktorė Audra Ginelevičienė.

Aukštojo meistriškumo merginų krepšinio centras nuo 2008-ųjų vasaros veikia Marijampolėje. Kitąmet šio centro auklėtinės sudarys Lietuvos jaunučių (iki 16 m.) rinktinės branduolį.

Šiauliuose, sportinio profilio Vijolių vidurinės mokyklos bazėje, taip pat veiks 15-16 m. krepšininkių grupė. Tikimasi, kad šiauliečių centro auklėtinės bus Šiaulių „Rūtos“ komandos rezervas.

„Dar du LKF koordinuojamus merginų krepšinio centrus planuojame įkurti Panevėžyje ir Klaipėdoje“, - teigė M.Balčiūnas.


Šiame straipsnyje: LKFBalčiūnasGinelevičienė

NAUJAUSI KOMENTARAI

vardenis

vardenis portretas
na, ar ne žiniasklaida varo pleištą tarp Kauno ir Vilniaus? Jei Kaunas įkūrė merginų krepšinio centrą, tai ar dėl Vilniaus tai darė? Darė dėl Lietuvos, kad iš viso krašto į centrą vyktų merginos, o čia piktavališka žurnaliūgos ranka parašyta antraštė, tiesiog varyt tokius žurnalistus šunims šėko pjauti
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių