T. Pačėsas: nemokūs LKL klubai, Ž. Ilgauskas, J. Valančiūnas ir kiti

Tinklalapio „BasketNews.lt“ vaizdo konferencijoje viešėjęs VTB Vieningosios lygos vykdomasis direktorius Tomas Pačėsas daug ir atvirai kalbėjo apie LKL kamuojančias problemas.

Buvusiam krepšininkui bei treneriui nesuprantama, kaip LKL vadovai toleruoja klubų skolas bei nesiima jokių priemonių, kad „Lietuvos krepšinio pūliniai būtų išspausti“.

Prieš kelias savaites tinklalapyje „BasketNews.lt“ publikuotame straipsnyje buvo paviešinta LKL klubų finansinė situacija. Paaiškėjo, kad laiku atlyginimus gauna vos trijų komandų krepšininkai, o Vilniaus „Sakalų“ klubo krepšininkai šį sezoną apskritai negavo nė vieno atlyginimo. Tuo tarpu LKL vadovai teigia negalintys imtis sankcijų prieš atlyginimų nemokantį klubą, kol jo nemokumo nepripažįsta teismas.

„Lygos vadovai aiškinasi, kad jie negali nieko pakeisti... Kai mano rankos yra surištos aš nedirbu. Jeigu matau, kad esu neproduktyvus, nesėdžiu vietoje ir ieškau, kur galėčiau save realizuoti, – tvirtino Pačėsas. – Lenkijos lygoje gruodžio mėnesį vyksta finansiniai klubų patikrinimai. Jeigu komanda yra neatsiskaičiusi nors su vienu žaidėju – ji laisva. Ją išbraukia iš lygos dalyvių sąrašo. Jeigu LKL vadovai turi metodus, kaip paveikti klubus, jiems tenka didelė atsakomybė.“

Anot krepšinio specialisto, dabartinė situacija išsivystė dėl profesionalių vadybininkų trūkumo tiek LKL, tiek klubuose. Pačėsas gyrė anksčiau Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubui vadovavusį Joną Vainauską ir vadino jį vienu geriausių krepšinio vadybininkų mūsų šalyje.

„Dabartinė situacija yra labai liūdna. Manau, kad tokie klubai kaip „Žalgiris“ ir „Lietuvos rytas“ anksčiau ar vėliau sumokės skolas, tačiau kai kurios kitos komandos yra šašas lygai ir krepšiniui, – pareiškė Pačėsas. – Federacija turėtų imtis veiksmų, kad tai pagaliau būtų sutvarkyta. Jeigu mokūs yra tik trys klubai, mes reikiamo rezultato nesulauksime. Krepšinis ir liks toks, kaip yra dabar. Galbūt reikėtų sumažinti komandų skaičių ir eiti kokybės, o ne kiekybės link. Manau, kad LKL bręsta daug pasikeitimų ir jie turėtų įvykti.“

Kartu su partneriais Alytaus „Dzūkijos“ klubą atgaivinęs Pačėsas džiaugėsi, kad komanda yra arti tikslo sugrįžti į LKL. Prieš Europos čempionatą rekonstruota Alytaus sporto ir rekreacijos centro arena yra viena lankomiausių visoje Lietuvoje bei neabejotinai lankomiausia Nacionalinėje krepšinio lygoje.

„Komandą būrėme turėdami tikslą grįžti į LKL. Ar jai pasiseks – parodys laikas. O šiuo metu mums sekasi tikrai gerai. Vykdome visus įsipareigojimus žaidėjams, kaip ir daugelis NKL klubų. Jie gyvena pagal savo kišenę. Lyga yra stabili, o to reikėtų siekti ir LKL“, – pažymėjo Pačėsas.

Atsakydamas į tinklalapio „BasketNews.lt“ lankytojų klausimą apie Klaipėdos „Neptūno“ klubo galimybes kitą sezoną likti VTB Vieningoje lygoje, Pačėsas teigė, kad pirmiausiai reikėtų apskritai išsaugoti uostamiesčio komandą.

„Norėtume, kad jie žaistų VTB Vieningoje lygoje, kaip joje norėtume matyti ir daugiau Lietuvos klubų. Jeigu „Neptūnas“ bus išsaugotas ir suburs atitinkamo lygio komandą, bus galima kalbėti apie klubo galimybes dalyvauti VTB Vieningosios lygos čempionate arba bent jau siekti vietos jame“, – teigė Pačėsas.

Šią vasarą Lietuvos dvidešimtmečių rinktinės strategu paskirtas specialistas taip pat kalbėjo apie „Žalgirio“ klubo problemas, bei lygino karjerą NBA jau baigusį Žydrūną Ilgauską ir ją tik pradedantį Donatą Motiejūną.

Kuris krepšininkas Pačėsui atrodo perspektyvesnis sužinosite vaizdo konferencijos įraše:




NAUJAUSI KOMENTARAI

nuomonė

nuomonė portretas
Gal reiktų ne kalbėti , bet nors kažką , apčiuopiamo nuveikti ?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių