Šviežiausi įspūdžiai iš Europos lengvosios atletikos čempionato

Rutulio stūmimo rungtimi prasidėjęs Europos uždarų patalpų lengvosios atletikos čempionatas Geteborge (Švedija) penktadienį įgaus didesnį pagreitį ir tęsis iki sekmadienio. Pirmasis čempionate startavęs Rimantas Martišauskas jau baigė kovas, tačiau mūšio dar laukia trys mūsų šalies lengvaatlečiai: 19-metė trišuolininkė Dovilė Dzindzaletaitė, 21-erių šuolininkas į tolį Tomas Vitonis ir 23-ejų metų Darius Aučyna, kuris dalyvaus dvejose rungtyse - šuolių į tolį ir trišuolio.

„Šį žiemos sezoną turėjau daugiau startų šuolyje į tolį, tačiau trišuolio esu labiau pasiilgęs, – likus dienai iki starto Europos čempionate kalbėjo D.Aučyna. – Trišuolio rungties laukiu labiau atsipalaidavęs. Šuolis į tolį lauks tik kitą dieną, manau, išsijudinsiu. Pirmiausiai, norėčiau pasiekti geriausius sezono rezultatus, parodyti tai, ko šią žiemą dar nepavyko parodyti. Pagrindinis tikslas yra patekti į kurios nors rungties aštuntuką“, – pridūrė jis.

D.Aučynai tai bus jau trečiasis Europos čempionatas, o D.Dzindzaletaitė ir T.Vitonis debiutuos tokio rango suaugusiųjų varžybose.

„Prieš varžybas kamuoja jaudulys ir toks gana nemažas, – šypsosi D.Dzindzaletaitė. – Prieš varžybas jaunių čempionatuose jau taip nebūdavo. Nežinau, kaip naktį reikės miegoti. Tačiau tai man nesutrukdys. Turiu savo tikslų. Noriu pasiekti Lietuvos rekordą, o patekimas tarp aštuonių geriausių dalyvių būtų nepakartojamas“, – sakė sportininkė.

„Geros nuotaikos, viskas nauja ir labai įdomu, – pasakoja T.Vitonis. – Šiek tiek neramu, man tai pirmas tokio lygio startas. Svarbu, kad nebūtų traumų. Šiuo metu jaučiuosi gerai, pasiruošęs kautis. Norėčiau patekti į finalą. Pagal reitingus esu rikiuojamas aštuntas, tai norėčiau pakliūti į aštuntuką ir patekti į finalą. Jeigu pateksiu į finalą, tai bus galima kitus tikslus kelti“, – pabrėžė T.Vitonis.

Lietuvos lengvaatlečiai į Geteborgą atvyko trečiadienį ir jau spėjo apžiūrėti lengvosios atletikos maniežą, kuriame vyks Senojo žemyno pirmenybės.

„Buvome pagrindiniame manieže, tačiau jame nesitreniravome, o tik apžiūrėjome. Matosi, kad labai jaukus. Jeigu prisirinks žiūrovų kiek yra vietų, tai bus labai įspūdingas renginys“, – tikino D.Aučyna.

Lietuviai įsikūrė šalia maniežo esančiame viešbutyje, į kurį galima patekti neišėjus į lauką, todėl lietuviams nereikia gaišti laiko vykstant į treniruotes ar varžybas.

„Labai smagu, kad čempionatas pagaliau prasidėjo. Puikiai įsikūrėme, viskas mums tinka. Kambariai geri, maitinimas taip pat. Viskas idealiai ir vietoje, niekur nereikia važiuoti. Daug įspūdžių paliko maniežas, puikiai įrengtas, labai smagus bus varžytis“, – džiaugėsi D.Dzindzaletaitė.

„Smagu čia, iš tikrųjų lėtai tos dienos eina, norisi greičiau, kad viskas prasidėtų , – kolegei antrino D.Aučyna. – Sąlygos puikios, viskas įdomu, žmonės pilna pramogų sugalvota. Arenos geros, žiūrovų susirenka, ko daugiau galima norėti. Neturim jokių nusiskundimų, visų šalių atletai gyvename viename viešbutyje. Viskas aukščiausiu lygiu“, – sakė D.Aučyna.

Lietuvos lengvosios atletikos rinktinės ketvertukas pažymi itin draugiškus tarpusavio santykius. Pasak lengvaatlečių jie lyg šeima.

„Mūsų komanda maža, tačiau labai draugiška. Visa komanda, galima sakyti, telpame viename kambaryje, kartu leidžiame laiką ir laukiame varžybų. Esam pasiruošę“, – pridūrė D.Aučyna.

„Ar likusi komandos dalis vyrai neskriaudžia, – klausimu į klausimą atsako D.Dzindzaletaitė. – Ne, prižiūri ir globoja“, – šmaikštavo ji.

Pirmasis penktadienį manieže pasirodys D.Aučyna, kuris dalyvaus trišuolio kvalifikacinėse varžybose. Europos čempionato vakarinėse sesijoje dalyvaus D.Dzindzaletaitė, kuri varžysis moterų trišuolio kvalifikacinėse varžybose.

Išsamesnį visų trijų nestartavusių Lietuvos sportininkų komentarą galite rasti čia:



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių