Suradusi naują rėmėją TEO komanda keliasi į Kauną

TEO moterų krepšinio komanda palieka Vilnių ir ketina toliau rungtyniauti Eurolygoje. Naująja klubo savininke tapo „Vičiūnų“ įmonių grupė.

Telekomunikacijų bendrovė TEO LT, buvusi pagrindine to paties pavadinimo Lietuvos moterų krepšinio čempionių klubo rėmėja, sutiko perleisti komandą „Vičiūnų“ įmonių grupei. Nuo kito sezono pajėgiausia šalies ekipa turėtų ginti Kauno garbę.

Preliminariai aišku, kad „Vičiūnų“ grupė turėtų išlaikyti moterų krepšinio komandą mažiausiai kelis sezonus. Tiesa, ekipos vadovai dar laukia palankaus Kauno savivaldybės sprendimo dėl paramos moterų krepšiniui skyrimo.

„Trūksta galutinio įforminimo Kauno miesto taryboje. Kai tai įvyks, privatus verslas bus pasiruošęs tęsti komandos veiklą“, - DELFI teigė klubo direktorius Arvydas Tamašauskas.

Primename, jog Lietuvos krepšinio federacijos pateiktas pasiūlymas Kaune burti reprezentacinę Lietuvos moterų krepšinio komandą jau sulaukė savivaldybės kolegijos pritarimo. Skaičiuojama, jog klubo biudžetas turėtų siekti 1,5-2 mln. litų, o savivaldybės parama sudarytų maždaug 0,5 mln. litų.

Nauja komanda perims Vilniaus TEO teisę žaisti moterų Eurolygoje.

„Tas projektas – turėti Eurolygos komandą - ir miestui buvo įdomus, ir naujiems rėmėjams yra svarbu išlaikyti klubą, kuris rungtyniauja Eurolygoje“, - kalbėjo A.Tamašauskas.

Pasikeitus klubo savininkams, komanda turėtų būti taip pat perkrikštyta nauju pavadinimu, kuris paaiškės iki rugsėjo 1 d. Jau pamažu formuojama ir naujos komandos sudėtis.

„Vyksta pokalbiai su žaidėjomis, kiti kontraktai, pavyzdžiui, - su Aurime Rinkevičiūte, Daina Staugaitiene, Kristina Alminaite ir su viena amerikiečių centro puolėjų - Quanitra Monique Hollingsworth - yra galiojantys. Vedame derybas ir su buvusiomis mūsų krepšininkėmis – konkrečiai su Rima Valentiene. Labai norėtume, kad ji grįžtų į mūsų komandą, nes ji metus rungtyniavo Latvijoje, kur žaidė labai sėkmingai.“, - teigė A.Tamašauskas.

Buvęs TEO ekipos trenerių štabas Mantas Šernius ir Jurgita Štreimikytė-Virbickienė turėtų vadovauti ir naujai buriamai komandai.


Šiame straipsnyje: teo

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių