Stipriausia Lietuvos ledo ritulio komanda viešės Klaipėdoje

Sekmadienį Klaipėdoje pirmą kartą po daugiau nei 20 metų pertraukos viešės pajėgiausia šalies ledo ritulio komanda Elektrėnų „Energija“, išbandysianti jėgas su devynių Vakarų Lietuvos ledo ritulio čempionate rungtyniaujančių klubų pagrindu sudaryta „Žemaitijos“ rinktine.

Po šių rungtynių visi norintieji galės išbandyti Lietuvos rinktinės ir "Energijos" vartininko Nerijaus Dauksevičiaus budrumą, mesdami bulitus į jo saugojamus vartus. Žiūrovų lauks ir kitos atrakcijos.

„Norime populiarinti ledo ritulį Lietuvoje, todėl vyksime į Klaipėdą ir padėsime šio regiono entuziastams garsiai pristatyti šią sporto šaką. Pastaraisiais metais ledo ritulys buvo primirštas, tačiau norinčių sportuoti daugėja, tad ir dėmesio, ypač iš valdžios pusės, norėtume daugiau. Klaipėdoje sporto šaka gyvuoja tik entuziastų dėka, sporto šakai miesto valdžia nepadeda“, - kelionės į Klaipėdą tikslus vardijo „Energijos“ klubo prezidentas Petras Nausėda.

„Žemaitijos“ rinktinę sudarys Klaipėdos „Sadvitos“, Šiaulių „Ledo linijos“ ir Kretingos „Grifų“ ledo ritulininkai. Kitos komandos deleguos po vieną kitą žaidėją. Tikiuosi, jog tai bus gražios ledo rungtynės, kurios dar kartą pademonstruos, kokia graži ir įdomi yra ši sporto šaka“, - sakė „Žemaitijos“ rinktinės kapitonas Vytas Strazdas.

Klaipėdoje šiuo metu veikia dvi vaikų ledo ritulio mokyklos, įkurti du suaugusiųjų klubai – „Sadvita“ ir „Kirai“. Ant ledo jau susibūrė ir dar viena komanda, kuri kol kas neturi pavadinimo. Iš viso ledo rituliu užsiima beveik 300 klaipėdiečių.


Šiame straipsnyje: energijaledo ritulys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių