S.Štombergas pirmą kartą žais prieš „Žalgirį“

Kazanės „Uniks" ekipos puolėjas Saulius Štombergas Vieningosios krepšinio lygos (VKL) finalo ketverto turnyro pusfinalyje pirmą kartą žais prieš Kauno „Žalgirį“ - komandą, su kuria 1998-aisiais iškovojo Europos taurę, o 1999-aisiais tapo Eurolygos čempionu.

- Sauliau, kiek jums svarbios šios lygos varžybos?

- Jos nėra kaip Europos čempionatas ar Rusijos superlygos pirmenybės, bet sezonas neilgas, komandos - pajėgios, todėl buvo įdomu sužaisti. Ir finalo ketvertas - stiprus, nesinori pralaimėti. Neabejoju, kad visi žais susikaupę, nes dar tik sezono vidurys, ekipos kupinos jėgų.

- Jūs, kaip ir Valdemaras Chomičius, tikriausiai džiaugiatės proga apsilankyti Lietuvoje, susitikti su artimaisiais?

- Žinoma, labai gerai, kad finalo ketverto turnyrą surengė Kaune. Tiesiog pasakiškas sprendimas.

- Ar studijavote „Žalgirio“ žaidimą?

- Šiais laikais varžovai vieni apie kitus žino beveik viską. Mūsų ir „Žalgirio“ dvikovai didelės įtakos turės žaidėjų nusiteikimas, kovingumas, sėkmę lems tai, kaip komandoms pavyks įgyvendinti tai, ką jos bus suplanavusios. Be to, svarbu, kokia krepšininkų fizinė forma, nes teks sužaisti dvejas rungtynes iš eilės. Mes į Kauną atvykome geros nuotaikos, nes laimėjome paskutinę Rusijos čempionato dvikovą ir įveikėme ne bet ką, o CSKA.

- Kuo išskirtinės tau bus rungtynės prieš žalgiriečius?

- Tai bus pirmas kartas, kai žaisiu prieš „Žalgirį“. Mėginau prisiminti, ar neklystu. Pasirodo, ne. Po to, kai išėjau iš Kauno komandos, nė karto nežaidžiau prieš ją. Bus įdomu.


Šiame straipsnyje: ŠtombergasŽalgiris

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių