S.Scariolo: tikiuosi susitikti su lietuviais finale

Šiandien vėlai vakare į Karmėlavos oro uostą atskrido Europos krepšinio čempionai ispanai. Rytoj Kauno „Žalgirio“ arenoje jie sužais draugiškas kontrolines rungtynes su Lietuvos rinktine.

Nors vos tik atvykęs svečių delegacijos atstovas pranešė, kad bendrauti su Ispanijos rinktinės treneriais bei žaidėjais nebus galima, svečių ekipą treniruojantis italas Sergio Scariolo sutiko pasidalinti mintis apie rytdienos dvikovą.

- Ko tikitės iš rytdienos rungtynių? – žurnalistai paklausė stratego.

- Bus tikrai nelengvos rungtynės. Susitiks dvi puikiai vienas kitą pažįstančios komandos, kurios per pastaruosius metus tarpusavyje žaidė daugybę kartų. Manau, kad žiūrovams šis susitikimas turėtų patikti, o abiejų komandų treneriai toliau rinks duomenis, kurie pravers ateityje.

- Žaisite arenoje, kurioje vyks ir 2011-ųjų metų Europos čempionatas. Ar tai bus papildomas akstinas?

- Tikiuosi, kad šios komandos dar kartą susigrums rugsėjo 18-ąją, kai vyks šio čempionato finalas. Tačiau pirmenybėse bus ir daugiau stiprių komandų, kurios turi daugybę aukščiausio lygio krepšininkų. Pažiūrėsime.

- Ką galite pasakyti apie Lietuvos rinktinę, kurią neseniai įveikėte Madride?

- Tai tikrai stipri komanda, turinti nemažai fiziškai pajėgių žaidėjų. Jūsų rinktinė pasižymi gera organizacija, turi kvalifikuotus perimetro žaidėjus. Bus tikrai nelengva. Tačiau šioje pasiruošimo čempionato stadijoje svarbiausia surinkti kuo daugiau informacijos.

- Ar esate patenkintas savo rinktinės sportine forma?

- Tikiu, jog esame teisingame kelyje. Geriname žaidimą kiekvieną dieną.  Aišku, yra dar šiek tiek smulkių dalykų, kuriuos turėtume pagerinti.

- Apie ką kalbėjote su Lietuvos rinktinės treneriu Kęstučiu Kemzūra prieš mačą Madride?

- Kalbėjomės apie daug dalykų. Esame geri pažįstami. Mus sieja bendra praeitis. Kartu dirbome Maskvos srities „Chimki“ klube, be to, Lietuva neseniai Rusijoje žaidė kontrolines rungtynes, tad pasidomėjau apie tai.

- Ar manote, kad protinga žaisti su pagrindiniais savo konkurentais draugiškas rungtynes prieš pačią Europos čempionato pradžią?

- Tai nėra klausimas rinktinės treneriui. Mums yra sudarytas kontrolinių rungtynių tvarkaraštis ir mes turime pagal jį žaisti. Kita vertus, žaisti prieš stiprius varžovus visada yra naudinga.


Šiame straipsnyje: eurobasket2011IspanijaScariolo

NAUJAUSI KOMENTARAI

NUSISVAIGO

NUSISVAIGO portretas
Pons ISPANE, per drąsiai kalbi, neatrodo Tau taip??? Aukštai kilęs, žemai nusileisi, taip kad gal pamiršk tu tą Euro2011 finalą, ten JUSU net nebus - galėsit anksciau pūsti namų link !!!

Oi

Oi portretas
gudrus lapinas ;)

pirmam

pirmam portretas
gudruoli komentatoriau, jis ne ispanas, o italas :)
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių