S.Scariolo: Ispaniją vesiantis parakas – gynyba

"Gynyba ir puolimas turi būti apjungti, tačiau gynyba yra mūsų įrankis, gynyba padeda atkovoti kamuolį, varžovą priverčia blogai mesti, o tai mums leidžia kontroliuoti žaidimą. Atkovotas kamuolys visada suteikia papildomą šansą sėkmingai užbaigti ataką", - sakė Sergio Scariolo.

Ispanijos vyrų krepšinio rinktinės treneris ketvirtadienį vertino komandos žaidimą po pirmųjų dviejų dienų čempionate varžybų. Svarbiausia, ko ispanams trūksta – parakas gintis.

Šį sezoną ispanų ir lietuvių jėgos bus matuojamos jau trečią kartą, o tai, pasak S.Scariolo, yra patogi priemonė pamatyti savo ir K.Kemzūros ruoštų krepšininkų pokyčius. Linas Kleiza ir likę K. Kemzūros mokiniai trokšta įveikti čempionus ir galbūt patys jais taps Turkijoje.

"Žaidžiant su vienomis rinktinėmis gynybos reikia daugiau, su kitomis mažiau, bet tai nereiškia, kad mes negalime laimėti. Jei mes valdome kamuolį daugiau ir geriau, jei mes agresyviau puolime, jei mes geriau blokuojame ir tai darome  intensyviai, mes taip pat galime būti pavojingi. Nemanykime, kad tik mes žinome kaip žaisti krepšinį", - pridūrė Ispanijos treneris.

Ispanai Marcas Gasolis, Juanas Carlosas Navarro ir Rudy Fernandezas raginami kovoti dėl medalių, tačiau kartu nepamiršti ir pirmojo čempionato susitikimo su Prancūzijos komanda.

Pergalė prieš Naująją Zelandiją nutolino nesėkmių vaiduoklį, tačiau Ispanijos komanda ir toliau turėtų kelti savo žaidimą.

"Mūsų planas – nuolat tobulėti. Negalima prognozuoti rezultatų, bet žaidėjų tarpusavio konkurencija teikia daugiau vilčių. Noriu ištikimai palaikyti savus ir toliau kasdien daryti pažangą", - sakė S. Scariolo.

"Mūsų komandai, kurios pagal fizinį pasiruošimą nevadinčiau nei pirma, nei antra ar trečia vieta, reikia padaryti keletą dalykų – stiprinti gynybos agresyvumą, spausti varžovus visas 24 sekundes, ir stengtis nepakliūti į priešininkų gniaužtus per kitas 23 sekundes. Turime imtis kai kurių žaidėjų geresnio ir spartesnio individualaus tobulinimo", - pažymėjo treneris.

Pasak Ispanijos rinktinės vedlio, rungtynės prieš Lietuvą svarbios, tačiau ne lemiamos.

"Lemiamą reikšmę turi varžybos dėl išlikimo. Su Lietuva rungtynės svarbios, nes norime išlaikyti pažangą ir įveikti varžovą. Grupės kovoje labiau sekasi Lietuvai, tačiau pergalių skaičius grupės kovoje nėra svarbiausias veiksnys", - teigė S. Scariolo.


Šiame straipsnyje: paspo

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių