Sprinto lenktynių trasoje stabiliausias lyderis - mergina

Balandžio 21 dieną vykusiame „Nemuno žiedo“ pavasario sprinto ir slalomo etape vėl priekiniais varomais ratais automobilių klasėje laimėjo Indrė Senkutė. Nors žiedo trasoje ji važiuoja tik antrą kartą, tačiau už savęs antrą kartą palieka kur kas labiau patyrusius varžovus. Trasoje susirinkę žiūrovai juokavo, kad dar keli ratai ir Indrė galės visus lenkti žiedinių lenktynių čempionate ir tapti greičiausia Lietuvos mergina.

Tačiau tarp trasoje susirinkusių 70 dalyvių netruko ir kitų mikrodvikovų. Sprinto trasos konfigūracijoje buvo neįprasta greičio gesinimo zona, kuri tarp dalyvių įnešė sumaišties, tačiau jiems teko parodyti savo visus vairavimo sugebėjimus. Su šiuo iššūkiu geriausiai susitvarkė Indrė Senkutė, vairuojanti VW Golf automobilį. Tačiau šį kartą Indrė turėjo daugiau konkurentų. Nuo jos tik viena sekunde atsiliko Justinas Pangonis su Mitsubishi Colt.

Galiniais varomais ratais automobilių klasėje kova virė tarp Karolio Matusevičiaus ir Pauliaus Pakrosnio. Jų trasos įveikimo laikai buvo praktiškai vienodi: 1:47:20 ir 1:47:32. Senesnis Karolio BMW e30 buvo greitesnis už Pauliaus BMW e46.

Visais keturiais varomais ratais automobilių klasėje pirmą vietą laimėjo Algirdas Gelžinis, vairuojantis Subaru Impreza STI. Jis įrodė, kad moka puikiai važiuoti ne tik slalomo rungtyje, bet ir gerokai greitesnėje sprinto trasoje. Antra vieta teko tenkintis Laurynui Simonavičiui su Mazda 323 GTX, kuris kiekviename etape sparčiai tobulėja ir kimba lyderiams į atlapus. Nuo Lauryno tik 6 dešimtosiomis sekundės atsiliko vienas iš klasės favoritų Evaladas Kazlauskas su savo naujai paruoštu Audi automobiliu.

Open Sport klasėje pirmą vietą laimėjo Lietuvos drifto karalius Andrius Vasiliauskas su galingu drifto varžyboms paruoštu BMW automobiliu. Antra vieta ir vėl atiteko Andriui Lukoševičiui su Opel Corsa. Lukoševičius vis dar bando priprasti prie savo naujo automobilio ir labai realu, kad jau sekančiame etape jam pavyks pasiekti pirmą vietą.

Į slalomo kovas grįžo žiemos čempionato lyderis Justinas Akelis su Honda CRX ir išsyk laimėjo pirmą vietą, vos 4 dešimtosiomis sekundės dalimis aplenkęs Rytį Turčiną su Renault Clio. Galiniais varomais ratais automobilių klasėje pirma vieta atiteko nuolatiniam „Nemuno žiedo“ organizuojamų renginių dalyviui Giedriui Zubrickui su BMW automobiliu. Antrą vietą  užėmė Algirdas Šliažas su Nissan 200SX. Open Sport klasėje varžėsi du dalyviai: Paulius Reisas ir Viktoras Korusevas. Paulius su BMW Compact buvo geresnis trimis sekundėmis ir paliko Viktorą antroje vietoje.

III-as čempionato etapas vyks šį sekmadienį - balandžio 28 dieną. Nemuno žiedas kviečia visus autosporto mėgėjus nepabijoti ir išbandyti savo jėgas. Juk tai vienas iš nedaugelio autosporto renginių, kur saugiai gali važiuoti bet kokiu automobiliu atvažiavę vairuotojai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių