„Sport1“ nori transliuoti Eurolygą

Sporto televizija "Sport1" kreipėsi į Eurolygą, prašydama leisti transliuoti Kauno "Žalgirio" rungtynes nemokamai.

Nuo šio ketvirtadienio krepšinio gerbėjai "Žalgirio" kovas matys ne per nacionalinę TV3 televiziją, o per mokamą "Viasat Sport Baltic" kanalą. Jį mato tik "Viasat" paketą įsigiję aistruoliai ir didžiųjų kabelinių televizijų žiūrovai.

"Sport1" užklausė Eurolygos, ar yra galimybė rungtynes transliuoti nemokamu (angl. "free to air") kanalu.

"Šiuo metu laukiame greito ir palankaus atsakymo. Atsižvelgiant į vakarietiško verslo principus, sunku patikėti, kad ta pati kompanija, tudėdama ir nemokamos, ir mokamos (angl. "pay TV") televizijos teises, rodytų rungtynes tik mokamu kanalu", – pranešime spaudai sakė "Sport1" programų direktorius Andrius Tapinas.

"Sport1" savo prašyme taip pat priminė, kad tūkstančiai aistruolių nėra patenkinti tokia situacija, o Eurolygos rungtynių perkėlimas į mokamą kanalą pakenktų Lietuvos krepšinio plėtrai.

"Sport1" taip pat neatmeta galimybės kreiptis į Europos Komisiją (EK). Esą pastaroji jau yra svarsčiusi panašų skundą, kai Anglijos "Premier" lygos rungtynių transliavimo teises monopolizavo mokama "Sky Sports" televizija. Tuomet EK pabrėžė, kad taip buvo pažeisti laisvos konkurencijos principai.

 

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių