Sostinėje jau renkasi pasaulio šokių čempionato dalyviai

Į Vilniaus „Siemens“ arenoje šeštadienį vyksiantį Lotynų Amerikos šokių ansamblių pasaulio čempionatą renkasi pirmieji dalyviai.

Ketvirtadienį į Vilnių atvyko abi Rusijos šokėjų komandos. Penktadienį sostinėje turėtų pasirodyti Klaipėdos „Žuvėdros“ kolektyvai. Pirmojoje dienos pusėje pasirodė ir daugelis kitų šalių šokių ansamblių.

„Kadangi į Vilnių yra palyginti mažai skrydžių arba skrenda tik labai maži lėktuvai, dalis šokėjų komandų atskrido anksčiau arba atskris per kelis reisus, pavyzdžiui, Vokietijos, Austrijos komandos. Austrai net paprašė į šeštadienio rytą perkelti jų parketo bandymą, nes du nariai netilpo į šiandienos lėktuvo reisą ir atskris tik šeštadienį ryte. Rusai atvyko anksčiausiai, nes reisai jiems labai nepatogūs“, - aiškina Lietuvos sportinių šokių federacijos viceprezidentas ir šio čempionato direktorius Virginijus Visockas.

Kiekvienai čempionate dalyvaujančiai komandai prieš čempionatą bus suteikta 20 minučių repeticija Vilniaus „Siemens“ arenoje, kad šokėjų kolektyvai galėtų išbandyti aikštelę, parketą. Repeticijas, kurios prasidės jau nuo šeštadienio vidudienio, galės stebėti tik garso operatorius ir vyriausiasis teisėjas, kuris tikrins kiekvienos komandos pasirodymo techninius parametrus.

„Yra tam tikri reikalavimai, kad iš 5 Lotynų Amerikos šokių savo kompozicijoje privaloma šokti tam tikrą kiekvieno šokio taktų skaičių. Teisėjas patikrina, ar kompozicija atitinka reikalavimus, ir tada suteikia teisę dalyvauti varžybose. Jeigu yra kažkokių neatitikimų, teisėjas siūlo keisti kompoziciją arba neleidžia dalyvauti varžybose, bet neatsimenu, kad kada nors būtų buvę tokių atvejų“, - sako V. Visockas.

Pasaulio čempionato namais tapusi Vilniaus „Siemens“ arena jau ketvirtadienį buvo visiškai paruošta priimti geriausius planetos šokių kolektyvus.

„Viskas kol kas vyksta tikrai labai sklandžiai, nėra kažkokių rimtesnių problemų. Labai džiugu yra tai, kad susidomėjimas šiuo čempionatu didžiulis. Stebina tai, kad tiek daug bilietų yra parduota į rytinį renginį. To dar nėra buvę. Nėra buvę ir taip, jog bilietai į vakarinę dalį būtų visiškai išpirkti, tačiau vakarykštės dienos žiniomis, bilietų į vakarinę dalį buvo likęs vos šimtas. Dar apie 600 bilietų yra likę į rytinę Lotynų Amerikos šokių ansamblių pasaulio čempionato dalį“, - teigia V. Visockas.

Šeštadienį Lotynų Amerikos šokių ansamblių pasaulio čempionate ant parketo suksis beveik 300 profesionaliausių ir talentingiausių planetos Lotynų Amerikos šokių šokėjų. Iš viso čempionate dalyvauti užsiregistravo 18 šokių ansamblių.

Ant parketo įmantrias šokio kompozicijas demonstruos Olandijos, Austrijos, Mongolijos, Didžiosios Britanijos, Čekijos, Vengrijos, Lenkijos, Vokietijos, Rusijos šokėjai. Lietuvai atstovaus dvi tituluotos komandos - šešis kartus pasaulio čempionė Klaipėdos universiteto „Žuvėdra-1“ ir čempionatų finalininkė „Žuvėdra-2“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių