Slovėnijai parako neužteko: ispanai keliauja į pusfinalį

Kaunas sulaukė Europos krepšinio čempionato. Šiandien pirmosiose ketvirtfinalio rungtynėse Europos čempionų titulą ginanti Ispanija susitiko su Slovėnijos rinktine.

Sergio Scariolo auklėtiniai šią dvikovą pasitiko būdami favoritai. Olimpiniai vicečempionai Lietuvoje vykstančiame turnyre patyrė tik vieną pralaimėjimą, kai pirmojo etapo rungtynėse sensacingai nusileido turkams.

Božidaro Malkovičiaus treniruojamų slovėnų kelias link ketvirtfinalio buvo labiau vingiuotas. Kito Europos čempionato šeimininkai Lietuvoje iškovojo penkias pergales ir patyrė tris nesėkmes.

Prieš dvikovą slovėnų rinktinės žaidėjai sutartinai teigė, kad jokio psichologinio spaudimo nejaučia, nes favoritais akivaizdžiai yra laikomi jų varžovai. „Neturime ką prarasti, todėl tikimės pakovoti iš visų jėgų“, - prieš dvikovą kalbėjo vienas Slovėnijos rinktinės lyderių Jaka Lakovičius.

Ispanijos rinktinė šiame čempionate vidutiniškai renka po 82.6 taško ir pagal rezultatyvumą nusileidžia tik šeimininkams lietuviams. Slovėnai, savo ruožtu, yra viena geriausiai besiginančių komandų ir į savo krepšį praleidžianti 65.1 taško pagal šį rodiklį atsilieka tik nuo rusų.

Susitikimą slovėnai pradėjo tartum ant sparnų. Jaka Lakovičiaus ir Erazemo Lorbeko taiklūs tolimi metimai, keletas sėkmingų Mirza Begičiaus epizodų prie varžovų krepšio ir Balkanų komanda priekyje - 14:6.

B.Malkovičiui didžiausiomis mįslėmis pirmajame kėlinyje, kaip ir tikėtasi, buvo Juanas Carlosas Navarro (6 tšk.) ir Pau Gasolis (4 tšk.), tačiau jų vienų pastangų nepakako. Slovėnijos rinktinė pirmąjį kėlinį laimėjo užtikrintai - 23:16.

Antrajame kėlinyje slovėnų atakos pradėjo strigti. Per pirmąsias šešias ketvirčio minutes „žalieji“ sugebėjo įmesti vos du taškus, o laimėję atkarpą 7:2 ispanai rezultatą išlygino - 25:25.

Pirmos rungtynių pusės pabaiga priklausė S.Scariolo auklėtiniams. Dviem J.C.Navarro ir J.M.Calderono tritaškiais kėlinį užbaigę ispanai prieš didžiąją pertrauką įgijo 4 taškų persvarą - 35:31.

Pertraukos metu „Žalgirio“ arenoje susirinkusius žiūrovus linksmino iš JAV atvykęs NBA komandos Portlando „Trail Blazers“ talismanas Blaze'as.

Trečią ketvirtį ispanai pradėjo spurto 9:0 ir įgijo saugią persvarą 44:31. Slovėnijos rinktinei pritrūko kvapo. Keli iš eilės J.C.Navarro bei J.M.Calderono tritaškiai viską sustatė į vietas. Europos čempionai įrodė savo jėgą ir užtikrintai laimėję trečiąjį kėlinuką 36:14 praktiškai išsprendė visus klausimus (71:45).

Paskutinis ketvirtis buvo tik formalumas. S.Scariolo jau galėjo ramiai ruoštis penktadienį vyksiančiam pusfinaliui. Ispanijos rinktinė iškovojo užtikrintą pergalę 86:64.

Po šio susitikimo „Žalgirio“ arenos parketą išmėgins ir Lietuvos bei Makedonijos krepšininkai. Šios poros nugalėtojas penktadienį pusfinalyje susitiks su Europos čempionais ispanais.

Ispanija - Slovėnija 86:64 (16:23, 19:8, 36:14, 15:19 )

Ispanija: J.C.Navarro 26 taškai, P.Gasolis 19, S.Ibaka 9, J.M.Calderonas 8.

Slovėnija: G.Dragičius 14, M.Begičius 10, E.Lorbekas 7.


Šiame straipsnyje: Eurobasket

NAUJAUSI KOMENTARAI

neri

neri portretas
manau jau ne laikas mėginti parketą, o reikia rimtai sulošti ir nugalėti, kas manau ir įvyks.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių