Skunde LKF – gramatinės klaidos, kalbos apie sergantį krepšinį

Lietuvos krepšinio federacija (LKF) prieš kelias savaites iš savo narių pašalino Lietuvos krepšinio lygos (LKL) autsaiderius Vilniaus „Sakalus“.

Vykdomajame posėdyje nuspręsta, kad dalį metinio mokesčio, kuris sudaro 1050 litų, nesumokėjusi sostinės komanda negali būti LKF nare. Toks sprendimas nepatiko klubo prezidentui Vytautui Kiaušui, kuris apskundė jį ir atsiuntė raštą išdėstydamas savo argumentus.

Įdomu tai, kad oficialiame rašte V.Kiaušas nesivargino net pataisyti gramatinių klaidų, kurių apstu. „Sakalų“ vadovas taip pat užsimena apie tai, kad „Lietuvos krepšinis serga“, tačiau taip ir nepaaiškina savo posakio priežasties.

Pateikiame V.Kiaušo argumentus, kodėl turėtų būti sustabdytas Vykdomojo posėdžio nutarimas:

1. Daugiau kaip pusė nario mokesčio sumokėta.

2. Nėra (praėjusioje) konferencijoje nustatyta per kiek laiko reikia sumokėto kasmetinį mokestį.

3. Po iškeltos bylos vienam iš LKF vadovų kilo klausimų ar ir nario mokestis buvo panaudojamas teisėtai.

4. Ne paslaptis, kad Vilniaus „Sakalai“ dėl daugelio pasisakymų (V.Kiaušo asmenyje) per susirinkimus priešingai nei nori LKF ir LKL. Iš LKF norima pašalinti, kad negalėtų dalyvauti LKL čempionate.

5. Dar kartą norime pasakyti, kad LKF priima neteisėtus ir negaliojančius sprendimus.

6. 2008.06.04 konferencijoje priimtas sprendimas p. 14.3 yra neteisėtas, nes už šį punktą nebuvo balsuojama kaip ir daugelis toje konferencijoje priimtų klausimų buvo be balsavimo.

7. LKL negali pasirašyti jokių įsipareigojimų ar sutarčių, kurios prieštarautų LKL įstatams, o jei tokie yra pasirašomi, tai jie yra neteisėti.

8. Reikalavimas komandoms būtinai tapti LKF nariais pažeidžia daugelio klubų teises. Kaip ir buvo praktikoje (Vilniaus „Statybos“ klubas) nebuvo priimtas į LKL, nes niekur nežaidžia, o negali žaisti, kadangi nepriimtas į LKF narius. Gaunasi uždaras ratas ir ką daryti komandai.

9. Nenoriu plėstis šiame pareiškime į daugelį klausimų, tačiau noriu pabrėžti dar kartą, kad Lietuvos krepšinis serga ir aš kaip direktorius bei vienas iš klubo savininkų, kurie investavo į Lietuvos krepšinį daug pinigų (privati krepšinio salė Vilniuje, sporto kompleksas Anykščiuose, ant kojų pastatyta Vilniaus „Statyba“, kuri tapo „Lietuvos rytu“, investuota daug pinigų į „Sakalus“. Man padaryti iš sporto objektų prekybos centrus nėra sunku ir pinigų turėsiu. Manau, kad dėl kai kurių LKF vadovų savo ambicijų po truputį Lietuvos sporte prarandamos pozicijos ne krepšinio naudai ir kertama šaka ant kurios sėdima.

Jeigu norite pamatyti originalų raštą, jį rasite mūsų portalo galerijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių