S.Krupeckaitės pasiruošimas olimpiadai – jau finišo tiesiojoje

Geriausia Lietuvos dviratininkė Simona Krupeckaitė teigė pasiekusi finišo tiesiąją prieš Londono olimpines žaidynes, kurioje laukia ramios treniruotės Lietuvoje.

Ruošis Lietuvoje

„Visais mūsų treniruočių planais užsiima mano treneris, todėl dabar negaliu tiksliai atsakyti į klausimus apie pasiruošimą olimpinėms žaidynėms. Žinau, kad visos mintys jau yra sudėliotos į reikiamas lentynėles, - sakė S. Krupeckaitė. – Kitos savaitės vidury išvykstame į treniruočių stovyklą Klaipėdoje. Lauksime gero oro“.

Vėliau, pasak dviratininkės, treniruotės tęsis Panevėžyje. „Treneris sudėliojo treniruočių planą pagal tam tikrą fiziologinį periodą, kuriame svarbios jėgos, greičio, ištvermės treniruotės. Galiu pasakyti, kad man nelabai patinka treniruotės aukštikalnėse, grįžusi po jų jaučiuosi pavargusi, treneris gal būtų linkęs planuoti treniruotes ir ten, tačiau šįkart paprašiau, kad to nebūtų“, - šypsojosi S. Krupeckaitė.

Ji patvirtino, kad visi pasiruošimo etapai yra suplanuoti Lietuvoje ir pabrėžė, kad prieš olimpines žaidynes startų varžybose nebus. „Treneriui išreiškiau norą pasiruošimo etapą praleisti kuo ramiau, kadangi paskutiniai startai tik parodė, kad psichologiškai esu pakankamai stipri, - kalbėjo sportininkė. – Pasispardymai varžybose tikrai nesuteikia koncentracijos į save: jėgą ir techniką“.

Tikisi greitesnio dviračio

Finišo tiesioji – tai beprasidedantį etapą pavadino dviratininkė. „Keliu sau tikslą – ramiai dirbame savo darbą ir siekiame savo tikslų, - pabrėžė dviratininkė. – Komercinės varžybos, kuriose galima būtų dalyvauti į kišenę gali įdėti nebent 200 eurų, todėl tikrai to daryti neverta“.
S. Krupeckaitė prisipažino, kad dar neišbandė naujojo dviračio, kurį parsiskraidino iš Australijos. „Deja, jis vis dar yra renkamas po truputį, kadangi tai Lietuvoje nėra paprasta. Tiesiog jas įsigyti nėra paprasta. Norint surinkti gerą dviratį, detales reikia užsakinėti. Šįkart užsakėme dalis iš Japonijos ir Italijos. Gero daikto juk visada reikia palaukti“, - šypsojosi S. Krupeckaitė.

Paklausta, ar jau žino, su kuriuo dviračiu startuos Londono olimpinėse žaidynėse ji tik nusišypsojo ir nukirto, kad važiuos geresniu. „Išmėginsime naująjį, bet manau, kad jis bus panašus į mano senąjį. Naujasis tiesiog bus šiek tiek lengvesnis, o dėl važiavimo neturėčiau pajausti didelio skirtumo, - kalbėjo dviratininkė. – Tiesiog tikiuosi, kad jis bus greitesnis“.

Jokių mitybos paslapčių

Kol kas dviratininkė nesitreniruoja treko trasoje ir nepergyvena, kad naujasis pirkinys – vis dar nesurinktas. „Tikiuosi, kad po mėnesio visos detalės jau bus, beliks tik surinktas, o mano vyras yra tikras dviračių rinkimo maniakas, todėl žinau, kad jis jį surinks per vieną ar dvi dienas. per pusę valandos suprasiu, ar yra skirtumas“, - šypsojosi S. Krupeckaitė.

Ji nenoriai kalbėjo apie dviračio kainą, tačiau užsiminė, kad vien naujausias ratų rinkinys gali kainuoti apie 5 tūkst. eurų. „Negaliu tiksliai atsakyti į klausimą, kadangi tikrai nežinau kainų, nes ne pati perku dviračius. Manau, tai geriau žino federacija“, - juokėsi olimpietė.

Užsiminusi apie tam tikrus įrangos svorio reikalavimus nebuvo apseita be kalbų apie dietas. „Prisipažinsiu, kad yra užduotis ir pačiai numesti šiek tiek svorio, tačiau atrodo, kad nėra ką čia ir mesti. Pačiai yra kur kas sunkiau numesti negu nuo dviračio, - pasakojo sportininkė. - Šaldytuvu su treneriu naudojamės bendrai, todėl ir meniu sudarinėjame bendrai. Šiaip paslapčių mitybos klausimais neturiu“.

Žurnalistams uždavus klausimą, kokio produkto jos šaldytuve nerastume, S. Krupeckaitė susimąstė, o pabandžius jai sufleruoti, kad „alaus“, tik nusijuokė. „Šito kaip tik šaldytuve būna, - juokėsi dviratininkė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių