S.Krupeckaitė: visada bus važiuojančių greičiau

Iš Australijoje vykusio pasaulio dviračių treko čempionato grįžusi pajėgiausia šalies treko dviratininkė Simona Krupeckaitė teigė, jog pavyko tinkamai nusiteikti olimpiadai.

S.Krupeckaitė bus vienintelė treko dviratininkė, kuri atstovaus Lietuvai Londono vasaros olimpinėse žaidynėse. Sprinto rungtyje iškovojusi pasaulio vicečempionės titulą 29-erių sportininkė tvirtino čempionate įgijusi daug teigiamų emocijų ir kovingumo.

„Čempionatas buvo tikrai sunkus. Vyko tikra kova, daug taktinių žaidimų, – kalbėjo S.Krupeckaitė. – Sprinto rungtyje tikrai nesijaučiu pralaimėjusi finale. Tai būtų galima pavadinti auksiniu sidabro medaliu.“ Čempionato metu buvo pagerintas lietuvei priklausantis pasaulio rekordas, bet to sportininkė nesureikšmino: „Visada bus važiuojančių greičiau, bet ne visada pasaulio rekordai lemia tai, kam atiteks medalis“.

Sportininkės treneris ir sutuoktinis Dmitrijus Leopoldas tikino, kad komandinėje rungtyje įvykusi lietuvių dueto – S.Krupeckaitės ir Gintarės Gaivenytės diskvalifikacija buvo nevisai teisinga. „Gintarę tiesiog „išnešė“ už ribų dar prieš dviratininkių apsikeitimo pozicijomis koridorių“, – sakė D.Leopoldas.

Lietuvos dviračių sporto federacijos prezidentas Romualdas Bakutis džiaugėsi sportininkės iškovotų kelialapiu į Londono olimpiadą. „Įvykdėme programą „minimum“, bet aš džiaugiuosi ir tuo. Londone Simona važiuos nauju fantastišku dviračiu, ji bus puikiai pasiruošusi“, – sakė R.Bakutis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių