S.Krupeckaitė lyderiauja pasaulio reitinguose

Tarptautinės dviračių sporto sąjungos (UCI) paskelbtuose asmeniniuose dviračių treko reitinguose viena geriausių Lietuvos sportininkių Simona Krupeckaitė užima net dvi pirmąsias vietas.

Dviratininkė pasauliniu mastu pirmauja sprinto ir keirino rungtyse, o jos atstovaujama Lietuvos komanda Olimpiniuose reitinguose užima dvi trečias ir penktą vietas.

UCI reitingai atskleidžia pajėgiausių planetos sportininkių turimas pozicijas ir yra sudaromi remiantis kelių varžybų – Pasaulio, Europos, Europos jaunimo iki 23 metų ir Nacionalinių –čempionatų asmeniniais sportininkių rezultatais.

S.Krupeckaitė 2010-2011 metų sportinio sezono sprinto rungties reitinguose pirmauja surinkusi net 360 taškų. Antrąją poziciją užima ir šešiolika balų nuo lietuvaitės atsilieka prancūzė Sandė Kler (Sandie Clair) su 344 taškais, o trečiąją – vokietė Kristina Vogel (Kristina Vogel) su 331 tašku. S.Krupeckaitė, surinkusi 268 taškus, tapo ir dar vienos, keirino, rungties lydere. Ji aštuoniais taškais lenkia prancūzę S.Kler, o trečioje pozicijoje liko – Honkongo atstovė Vai Sdze Li (Wai Sze Lee), kuri savo sąskaitoje turi 204 taškus.

Tuo tarpu UCI sudarytuose Olimpiniuose reitinguose Lietuvos komanda sprinto ir keirino rungtyse yra trečia, o komandiniame sprinte – penkta. Olimpinių taškų nacionalinėms komandoms kaupimas prasidėjo šį mėnesį vykusiame Europos čempionate Pruškove.

UCI sudarytų reitingų lyderė S. Krupeckaitė šiuo metu aktyviai ruošiasi Pasaulio taurės varžyboms Australijoje ir jau šį šeštadienį, lapkričio 20 d. dalyvaus prestižinėse Perto Tarptautinėse dviračių treko Grand Prix varžybose, kur varžysis su pajėgiausiomis pasaulio sportininkėmis sprinto rungtyje. O jau gruodžio 2 – 4 d. Simona Krupeckaitė dalyvaus  Pasaulio taurės varžybose, Melburne.

Sportininkės teigimu, sezono pradžioje vyksiančias rungtynes ji laiko dideliu ir svarbiu pasiruošimu prieš svarbiausią tikslą - olimpiadą. Tad rekordų iki tol nelabai ketina siekti.


Šiame straipsnyje: Simona Krupeckaitė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių