Šiemet Lietuvoje - trys naujos dirbtinės dangos aikštės

Per šiuos metus planuojama įrengti tris naujas pilnų matmenų dirbtinės dangos futbolo aikštes Gargžduose, Panevėžyje ir Kėdainiuose.

Praėjusią savaitę Lietuvos futbolo federacijos (LFF) atstovai su ekspertais iš užsienio apsilankė Vakarų Lietuvoje ir įvertino dangos įrengimo darbus Gargžduose bei Tauragėje.

Gargždų centriniame stadione jau baigiami dirbtinės dangos pagrindai, o danga yra užsakyta ir gaminama. Pasak VšĮ „Gargždų futbolas“ direktoriaus Nerijaus Galvanausko, visus darbus tikimasi baigti iki gegužės 25 dienos, vėliausiai – iki birželio 4-osios.

Įrengimo darbus stebėjo dangos tiekėjų „Greenfields“ inspektoriai, kurie prižiūri klubo samdytų rangovų darbą. „Norint užtikrinti kokybę, aikštės klojimo darbai reikalauja aukštos kvalifikacijos bei patirties. Todėl atvyksta konsultantai, kurie prižiūri darbų eigą, padeda spręsti problemas, išvengti nesklandumų – jie atsakingi ne tik už dangos, bet ir visos aikštės kokybę, kuriai suteikiamas FIFA sertifikatas“, - aiškino LFF tarptautinių projektų direktorius Edvinas Eimontas.

Tauragėje vizito dalyviai aplankė vietą, kurioje planuojama įrengti dirbtinės dangos aikštę treniruotėms. „Paprašėme, kad konsultantai įvertintų aikštės projektą, rekomenduotų kaip spręsti tam tikras problemas ir geriau atlikti darbus. Dar vienas vizitas planuojamas po poros savaičių“, - sakė E.Eimontas.

Pilnų matmenų dirbtinę dangą aikštėms LFF skiria tiems, kurie parengia stadioną jos paklojimui.

Šiuo metu dvi pilnų matmenų dirbtinės aikštės jau yra Kaune prie Nacionalinės futbolo akademijos, po vieną buvo įrengta Šiauliuose ir Druskininkuose šių miestų savivaldybių iniciatyva. Šiais metais užsibrėžę renovuoti pagrindinį miesto stadioną Klaipėdos miesto vadovai taip pat teiravosi LFF dėl galimybės gauti dirbtinę dangą.

Dar trys aikštės – Mažeikiams, Tauragei ir Alytui - buvo paskirtos pavasarį vykusiame LFF Vykdomojo komiteto posėdyje.

Kitais metais planuojama naujas dangas įrengti Plungėje, Vilniuje ir Kaune. Vykdydama 2 milijonų eurų vertės projektą, LFF dešimčiai Lietuvos regionų dovanoja naujos kartos aikščių dangas.


Šiame straipsnyje: LFF

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių