Šiaurės Korėja žada nustebinti brazilus ir pasaulį

Akivaizdžia mirtininkų G grupės autsaidere laikomos Šiaurės Korėjos rinktinės treneris Jong-Hun Kimas kratosi pralaimėtojų etiketės.

Antradienį komunistinės valstybės futbolininkai pradės savo pasirodymą pasaulio čempionate Pietų Afrikos Respublikoje rungtynėmis su tituluočiausia planetos komanda Brazilija.

Nors daugelis futbolo gerbėjų mėgina nuspėti ne šio mačo laimėtoją, o įvarčių skirtumą, kuriuo brazilai sutriuškins varžovus, Šiaurės Korėjos ekipos strategas neatmeta didžiulės staigmenos galimybės.

"Futbole nebūtinai laimi geriausi. Nesvarbu, prieš ką žaidžiame, esame nusiteikę kovoti tik dėl pergalės", - tvirtino Jong-Hun Kimas.

Treneris atmetė kaltinimus dėl pernelyg gynybinio pobūdžio jo komandos žaidimo, žadėdamas, jog Šiaurės Korėjos futbolininkai nemėgins užsidaryti savo aikštės pusėje: "Iš tiesų, mes žaidžiame gynyba paremtą futbolą. Tačiau, jei reikia, lygiai taip pat sėkmingai galime ir atakuoti."

Beje, valstybinė Šiaurės Korėjos televizija komandos rungtynių čempionate netransliuos tiesiogiai: spėjama, jog taip pasielgta baiminantis triuškinančių pralaimėjimų, galinčių demoralizuoti Šiaurės Korėjos gyventojus.

G grupėje taip pat žais Portugalijos ir Dramblio Kaulo Kranto komandos.


Šiame straipsnyje: pasaulio futbolo čempionatas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių