S.Hernandezas: Lietuva žaidė geriausią krepšinį čempionate

Po skaudžios nesėkmės ketvirtfinalio mače su Lietuvos rinktine argentiniečių treneris Sergio Hernandezas pripažino, kad pasipriešinti varžovams nebuvo šansų.

Puikiai tris kėlinius žaidę lietuviai pjaustė argentinietišką pyragą iš visų pusių ir galiausiai laimėjo Pasaulio čempionato rungtynes 104:85.

„Jūs patys viską matėte, ir jokia analizė nieko daugiau pasakyti negali. Aikštėje buvo tik viena komanda - Lietuva”, - po mačo sakė S.Hernandezas.

Specialistas nemėgino ieškoti pasiteisinimų dėl triuškinamo pralaimėjimo: „Mūsų komandos amžiaus vidurkis - 30 metų, neturime Andreso Nocioni, Fabricio Oberto sveikata pasitaisė visai neseniai, o prieš dvi dienas žaidėme itin sunkias rungtynes su brazilais. Bet visa tai - niekis. Mes pralaimėjome, nes lietuviai žaidė geriau. Jie šiandien žaidė geriau už bet kurią kitą komandą pirmenybėse. Jei kartais salėje buvo žiūrovas, krepšinį matęs pirmą kartą, po tokių rungtynių jis tikrai sau pasakė, kad argentiniečiai pirmą kartą laikė kamuolį rankose, o Lietuva - geriausia pasaulyje.“

Pasak S.Hernandezo, jo komanda nieko negalėjo padaryti prieš įsismaginusius konkurentus: „Mus nužudė lietuvių gynyba, be to, jie puikiai bėgo, mėtė taikliai. Bandėme kovoti, bet negalėjome nei užpulti, nei apsiginti.”

Vertindamas Lietuvos rinktinės galimybes čempionato pusfinalyje, kuriame laukia JAV ekipa, argentinietis tvirtino, jog lietuviai turi realių galimybių žengti ir į finalą.

„Šansai - dideli. Abi komandos yra geros. Lietuvos rinktinės komandinis žaidimas yra stipresnis, o amerikiečiai remiasi NBA lygai būdingu stiliumi. Su malonumu žiūrėsiu šį pusfinalį, tai bus puikus mačas. Jeigu lietuviai sugebės pakartoti šiandieninį pasirodymą, žinoma, kad jie gali įveikti JAV”, - užbaigė S.Hernandezas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių