Savaitiniai biliardo turnyrai - tik merginoms

Ar biliardinėje dažnai matote ten žaidžiančias merginas? Tikriausiai, kad ne, nes kaip ir dauguma manote, kad tai vyriškas žaidimas. Tačiau merginos, siekdamos įrodyti, kad šis žaidimas gali būti labai žavus ir joms, nusprendė įkurti Lietuvos moterų biliardo lygą (LMBL).

Moterys jau seniai dalyvauja oficialiose biliardo varžybose, Lietuvos biliardo federacija (LBF) metų metus skaičiavo atskirą moterų reitingą, tačiau pradėjus blėsti moterų entuziazmui žaisti šį žaidimą, federacija nusprendė atsisakyti moterų reitingo. Merginoms buvo palikta teisė dalyvauti bendruose turnyruose, tačiau jų uždirbti taškai varžybose nebuvo niekur fiksuojami.

2009 m. prasidėjo Lietuvos moterų biliardo lygos veikla. Panaudojusios ilgametę patirtį biliardo pasaulyje Agnė Jarušauskaitė ir Alberta Šimkevičiūtė nusprendė gaivinti moterų pulą Lietuvoje ir susigrąžinti prarastas pozicijas.

Pirmasis bandymas prikelti moterų biliardą Lietuvoje -  surengtas turnyras „M8 taurė 2009”, kuris buvo skirtas tik merginoms. Visų nuostabai, turnyre dalyvavo 29 merginos iš Kauno, Vilniaus ir Šiaulių, ko jau seniai nebuvo buvę Lietuvos čempionatuose ar kitose oficialiose varžybose. Taip puikiai pavykęs turnyras merginas paskatino nesustoti vietoje, bet kuo daugiau merginų pritraukti žaisti biliardą.

Dėka intensyvios veiklos, siekiant moterų biliardą prikelti antram kvėpavimui, 2009 m. rugsėjo 23 d. Lietuvos pulo sekcija išplatino pranešimą, kad gražinami moterų pulo reitinginiai turnyrai, kurie kaip ir seniau vyks vienu metu su vyrų turnyrais.

Lietuvos moterų biliardo lyga kviečia visas merginas neabejingas šias įdomiam žaidimui prisijungti ir išmėginti savo jėgas savaitiniuose merginų turnyruose. LMBL narės žada padėti ir išmokyti visų šio žaidimo subtilybių.

Kas antrą ketvirtadienį LMBL renkasi pulo klube „Undinė“, o kas antrą sekmadienį - klube „Entry“. Visa informacija apie turnyrus - portale www.lmbl.lt .

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių