Savaitgalį vyks jubiliejinis krepšinio turnyras „3x3”

Šį savaitgalį Kaune vyks jubiliejinis – dešimtasis – krepšinio turnyras „3x3”.

Pasak Lietuvos krepšinio federacijos generalinio sekretoriaus Mindaugo Balčiūno, tokie turnyrai padeda atrasti naujų krepšinio talentų.

„Patirtis rodo, kad tokiuose turnyruose lyderiais buvę mėgėjai vėliau pateko į didįjį krepšinį ar net nacionalinę rinktinę. Tad mėgėjams tiesiog atsiveria platesnės galimybės, o sporto mokyklos aktyviai dirba savo darbą“, – teigia M. Balčiūnas.

LKF atstovas pažymi, kad būtent „Trys prieš tris“ krepšinio turnyruose labiau pasireiškia žaidėjų galimybės nei, tarkime, įprastiniuose salės turnyruose.

Savaitgalį Kaune vyksiančio krepšinio turnyro „3x3”  dalyvių laukia ne tik medaliai ir taurės, bet ir kvietimai į Eurolygos varžybas, mobilūs telefonai, sporto aprangos. Pagrindinis turnyro prizas – kelionė į „Lady Gaga“ koncertą Lenkijoje.

„Šio turnyro pagrindiniai tikslai išlieka tie patys, kaip ir organizuojant kitus sporto renginius – sveiko gyvenimo būdo propagavimas, jaunimo įtraukimas į sportinę veiklą, užimtumo skatinimas“, − teigia vienas iš renginio organizatorių „Sportuojanti Lietuva“ direktorius Arūnas Samochinas.

Renginį organizuoja Kauno miesto savivaldybė, asociacija „Sportuojanti Lietuva“ ir S. Dariaus ir S. Girėno sporto centras.


Šiame straipsnyje: 3x3

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių