Sartuose jau laukiama sportininkų ir žiūrovų

Žirginio sporto mėgėjų išsiilgtos tradicinės lenktynės „Sartai 2012“ Dusetų žirgyno hipodrome įvyks kaip ir buvo planuota, šeštadienį, vasario 4-ąją - šį faktą dar kartą patvirtino renginio organizacinis komitetas.

Jo nariai trečiadienį apsilankę Dusetose, varžybų vietoje, konstatavo, jog didžiausiam žiemos žirginio sporto renginiui jau pasiruošę tiek patys sportininkai, tiek organizatoriai, o lenktynių tako kokybė šiemet itin puiki, todėl galima tikėtis aukštų rezultatų.

Tikimasi, kad prie starto linijos šeštadienį išsirikiuos visi pateikę paraiškas, organizatorių nesiliauja atakavę prekybininkai ir nacionalinio paveldo puoselėtojai, pasiryžę atvykusiųjų į Dusetas neišleisti namo be gomurį kutenančio „gastinčiaus“.

„Esame pasirengę šią puikią žiemos sporto šventę pradėti nors dabar. Todėl norėčiau padėkoti visam renginio organizaciniam komitetui, negailėjusiam pastangų, kad galėtume drąsiai priimti sportininkus ir dešimtis tūkstančių itin laukiamų, suprantančių ir mėgstančių šį sportą žiūrovų“, - „Sartai 2012“ spaudos centrui sakė renginį organizuojančios „Promo events“ bendrovės direktorius Darius Jonušis.

Kad vasario 4-ąją Dusetas vėl užplūs dešimtys tūkstančių žirginio sporto entuziastų, neabejoja niekas. Tačiau kaip ir kiekvienais metais daugeliui, ypač iš tolimesnių rajonų susiruošusių pažiūrėti šio unikalaus, nacionaline švente pretenduojančio tapti renginio, nejučia iškils dilema, kokį kelią, nebūtinai trumpiausią ir tiesiausią, rinktis, kad be kliūčių atsidurtum šalia Dusetų esančio Sartų žirgyno hipodrome, kur vyks tradicinės žirgų lenktynės.

„Važiuokite tik mūsų rekomenduojamais, gerai prižiūrimais ir valomais keliais bei venkite ne tokio intensyvaus eismo, juolab vietinės reikšmės keliukų, nekeliančių didesnių problemų vasarą ir galinčių tapti tikrais spąstais žiemą, ypač jei lenktynių išvakarėse siaustų pūga, - sako Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos kelių priežiūros skyriaus vedėjas Henrikas Jurkuvėnas. - Visą kelių priežiūros ir valymo techniką lenktynių išvakarėse sutelksime mūsų rekomenduojamuose keliuose, kuriems vasario 4-ąją skirsime ypatingą dėmesį, o kitų galime ir nespėti nuvalyti, ypač jei prieš varžybas kiltų pūgos“.

Žirginio sporto šventė Dusetose - atsakingas egzaminas ne tik kelininkams, bet ir šalies policijai bei įvairioms lenktynes aptarnaujančioms saugos tarnyboms.

„Vasario 4-ąją ypatingą dėmesį skirsime eismo saugumui ir viešajai tvarkai užtikrinti ne tik varžybų prieigose, bet ir visuose čia nurodytuose keliuose, vedančiuose į Dusetas ir iš jų. Šiems tikslams iš Utenos ir Panevėžio apskričių policijos komisariatų bei Lietuvos kelių policijos tarnybos yra pasitelktas 41 pareigūnas ir 15 automobilių, - lenktynių spaudos centrą informavo Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Zarasų rajono policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus viršininkas Andrejus Jančevskis. - Sportininkų ir žiūrovų saugumą užtikrins ne tik GRIFS AG saugumo tarnyba, kurios sudėtyje 71 darbuotojas, bet ir gausus būrys tvarkdarių, padėsiančių varžybų organizatoriams nukreipti transporto srautus, palaikyti tvarką automobilių parkavimo, kuris ir šiemet nemokamas, aikštelėse“.

Žinia, net ir padedant pulkams pareigūnų kamščiai keliuose ar varžybų prieigose neišgaruos kaip kamparas, jei dešimtys tūkstančių žiūrovų į šventę plūstelės vienu metu. Todėl organizatoriai kviečia geriausias vietas lenktynių stebėjimui užsiimti anksčiau, juolab, kad pati šventė Dusetose pradės šurmuliuoti jau 10 val. O anksčiausiai atvykę turės daugiau laiko bei galimybių ne tik lauktuvėms išsirinkti, bet ir patiems pamaloninti gomurį nacionalinio paveldo patiekalais bei gėrimais.


Šiame straipsnyje: Sartai 2012

NAUJAUSI KOMENTARAI

vėl grižta tarybiniai laikai

vėl grižta tarybiniai laikai portretas
o organizatoriai ........ per tokius iki 34 laipsnių šalčius, ruošia žirgų lenktines, atidėti negali, nes užsieniečiai atvyks į varžybas. PO varžybų, skubant visiems namo, dažnai įvyksta avarijos. Prie tokio šalčio įvykus avarijai arba mašinos gedimui , pasekmės gali būti labai skaudžios. Sugrįžo tarybiniai laikai : stebuklas, valio užsieniečiai atvažiuoja, nerkimės iš kailio.

kaunas

kaunas portretas
planavau vaziuoti, bet vien jau ziniasklaida ispeja kad nesant butinybei i lauka savaitgali neiti...o cia lenktynes mat bus.... pritariu pirmam komentarui....organizatoriu bukumas nepamatuojamas. Atvyksta uzsienieciai ???? Negi is lietuvos zirgu sporto entuziastu nepriglaustu savo aplinkoje nors po viena svecia is uzsienio..manau butu labai grazi ir PROTINGA akcija. O varzybas nukelt pakaktu savaitei. Na as bent savo sveikata nerizikuosiu.

sirgalius

sirgalius portretas
Musu seimos joks saltis nsutrukdys stebeti sio puikaus renginio, jau ruosiames kelionei...
VISI KOMENTARAI 4

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių