Šalies sportui vadovaus Klemensas Rimšelis (papildyta)

Įtarimų dėl išankstinių susitarimų užtemdytas konkursas Kūno kultūros ir sporto departamento (KKSD) vadovo pareigoms užimti baigėsi be netikėtumų.

Penktadienį įvykusį konkursą dėl KKSD generalinio direktoriaus posto laimėjo Liberalų ir centro sąjungos atsakingasis sekretorius Klemensas Rimšelis.

Konkurse dalyvavo keturi kandidatai: K.Rimšelis, Lietuvos sveikuolių sąjungos prezidentas Dainius Kepenis, Lietuvos krepšinio federacijos darbuotojas Mindaugas Špokas ir verslininkas Algimantas Breikštas. Pretendendus vertino premjero Andriaus Kubiliaus sudaryta komisija, kuriai vadovavo ministro pirmininko kancleris Deividas Matulionis.

Neoficialiais duomenimis, po kandidatų žinių patikrinimo raštu palankiausių įvertinimų susilaukė K.Rimšelis ir D.Kepenis. Po pokalbio su komisijos nariais konkurso laimėtoju buvo paskelbtas pirmasis.

Portalo žiniomis, konkurso rezultatai iš karto jam pasibaigus nebuvo apskųsti. Tai kandidatai gali padaryti per tris dienas nuo konkurso pabaigos.

Primename, kad K.Rimšelis neoficialiose pokalbiuose būsimu KKSD vadovu buvo  įvardytas dar prieš paskelbiant konkursą balandžio 7 d. Pastaruoju metu buvo pasigirdusios kalbos, kad didžiausia valdančiosios koalicijos Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partija dėl galbūt neskaidraus konkurso sukilusio visuomenės nepasitenkinimo gali nusigręžti nuo liberalcentristų kandidato ir į KKSD generalinio direktoriaus kėdę pasodinti konservatorių D.Kepenį.

Prieštaringai vertinamu konkursu susidomėjo Seimo Audito komitetas ir Antikorupcijos komisija, patikrinti, ar konkurso sąlygos nebuvo pritaikytos konkrečiam asmeniui, paprašyta ir Specialiųjų tyrimų tarnybos.

Iki šiol KKSD vadovavo Darbo partijos narys Ritas Vaiginas, kuris ketina grįžti į KKSD generalinio direktoriaus pavaduotojo pareigas.

KKSD generalinio direktoriaus postas yra ne politinio pasitikėjimo valstybės tarnautojo pareigybė.


Papildyta. Komentaras

Vydas Gedvilas, Seimo Jaunimo ir sporto reikalų komisijos narys:

"Kito žodžio kaip spektaklis šitam konkursui apibūdinti nerandu. Aš jau sakiau, kad galite konkurso nedaryti, nes visi iš anksto žino, kas bus departamento direktorius. Negerai, kad viskas mūsų valstybėje politizuojama. Tendencija - labai bloga. Tvarkingi žmonės iš anksto žinojo, kad šitas konkursas - blefas, ir jame dalyvauti nėra jokio tikslo.

Absurdiškas buvo tas konkursas. Pretendentų paklausė trijų pastarųjų Tarptautinio olimpinio komiteto prezidentų pavardžių... Tai - iš anksto surežisuotas dalykas. Geriau jau premjeras būtų išvis tylėjęs apie šitą konkursą, o ne aiškinęs, kad viskas vyksta skaidriai. Cirkas ir tiek. Už tuos visus darbus turi prisiimti atsakomybę Vyriausybė. Liberalcentristai kategoriškai reikalavo šito posto, grasindami, kad pasitrauks iš koalicijos. Trapi ta valdančioji dauguma, tai konservatoriai ir nuolaidžiauja.

Bet jeigu jau partija siūlė savo žmogų, tai galėjo bent surasti tokį, kuris turi patirties sporte. Iš tų keturių kandidatų tik M.Špokas, kuris vienintelis baigęs specialius mokslus užsienyje, ir galbūt dar D.Kepenis realiai galėjo būti KKSD vadovais nesukeldami didelio visuomenės nepasitenkinimo."


Šiame straipsnyje: KKSDRimšelisKepenis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių