„Sakalai“ prašo atkreipti dėmesį į teisėjų darbą

Vilniaus „Sakalų“ klubas nusprendė neteikti protesto dėl penktadienį vykusių Baltijos krepšinio lygos (BBL) Iššūkio taurės turnyro rungtynių su Valmieros „Valmiera“ baigties.

Tuomet paskutinės vilniečių atakos metu Paulius Joneliūnas pataikė dvitaškį su lyg sirena, tačiau teisėjai nesiryžo įskaityti vidurio puolėjo metimo. Pasitarę tarpusavyje arbitrai nusprendė neįskaityti svečių taškų ir pergalė (73:72) liko „Valmiera“ komandos pusėje.

„Sakalų“ žaidėjai ir treneriai liko nepatenkinti tokiu sprendimu ir po mačo informavo komisarą, kad rašys protestą. Kol treneriai peržiūrinėjo vaizdo įrašą, komisaras pasišalino iš arenos ir nesulaukė „Sakalų“ protesto rašto.

„Sakalų“ vadovai pirmadienį nusprendė, kad oficialiai mačo baigties neskųs, nes dėl nekokybiško vaizdo įrašo būtų sunku įrodyti, kad metimas iš tiesų buvo atliktas laiku, mat filmuotoje medžiagoje nesimato laikrodžio.

Klubo BBL išsiųstame laiške prašoma lygos atkreipti dėmesį į nekokybišką susitikimų filmavimą ir teisėjų darbą.

„Informuojame, kad komisaras neleido pasinaudoti teise ir paduoti protestą, nes, mūsų nuomone, buvo pažeistos „Sakalų“ teisės. Norime atkreipti dėmesį į nekokybišką rungtynių filmavimą. Matome, kad teisėjai paskutinės atakos metu nekontroliavo laiko. Taip pat norime atkreipti dėmesį į prastesnį teisėjavimą Latvijoje ir Estijoje. Prašome, kad teisėjai ir komisarai atitiktų BBL varžybų lygį“, – rašoma „Sakalų“ rašte.

„Sakalams“ pralaimėjimas Valmieroje didesnės įtakos turnyrinės lentelės padėčiai veikiausiai neturės, nes viskas dabar yra Kazio Maksvyčio auklėtinių rankose. 5 pergales ir 2 nesėkmes savo sąskaitoje turintis sostinės klubas paskutines trejas reguliaraus sezono rungtynes žais namuose, todėl turi geras galimybes užimti pirmąją vietą B grupėje.


Šiame straipsnyje: SakalaiBBL

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių