„Saboniukai“ finaluose įveikė „marčiulioniukus“

Arvydo Sabonio krepšinio mokyklos (KM) du kartus įrodė pranašumą prieš Šarūno Marčiulionio krepšinio akademijos (KA) ekipas.

„Saboniukai“ laimėjo Lietuvos moksleivių krepšinio lygos (MKL) jaunučių vaikinų (gim. 1994 m. ir gim. 1995 m.) „Pildyk“ čempionatus, lemiamuose mačuose įveikę Š.Marčiulionio KA atstovus.

Vyresnių jaunučių varžybų pusfinalyje „saboniukai“, treniruojami Arūno Visocko, 97:48 sutriuškino klaipėdiečius – Vlado Knašiaus KM auklėtinius, o „marčiulioniukai“ 113:51 – bendraamžius iš Panevėžio.

Mažajame finale dėl 3-iosios vietos Klaipėdos krepšininkai 106:86 įveikė panevėžiečius, o didžiajame finale kauniečiai 73:68 palaužė vilniečius.

Čempionei A.Sabonio KM-„Ūkio banko“ ekipai 26 taškus pelnė Tomas Dimša, 22 – Marius Grigonis. Š.Marčiulionio KA-1-„SCHUCO“ komandos lyderiai buvo Augustinas Jankaitis ir Denisas Krestininas, surinkę po 19 taškų. Pauliaus Naraškevičiaus sąskaitoje – 17 taškų.

„Labai džiaugiamės pergale, o ir noro pralaimėti tikrai neturėjome. Mes jau penkerius metus su Š.Marčiulionio krepšinio akademija susitinkame MKL finale, kuriame atsiliekame 2:3. Tarp šių komandų visada įvyksta bekompromisė kova. Noriu pagirti savo žaidėjus, nes jie yra šaunuoliai, parodė valią ir nugalėjome net ir be kai kurių traumuotų krepšininkų“, - sakė „saboniukų“ strategas A.Visockas.

Į simbolinį žaidėjų penketą buvo išrinkti T.Dimša ir M.Grigonis (abu - A.Sabonio KM-„Ūkio  bankas“), D.Krestininas (Š.Marčiulionio KA-1-„SCHUCO“), Danielis Jokubaitis (V.Knašiaus KM-1) ir Mantvydas Stašelis  („Panevėžys“).

Jaunesnių jaunučių varžybų pusfinalyje „saboniukai“, treniruojami Dariaus Sirtauto, 84:58 nugalėjo Marijampolės „ŽSM-1 – Industrijos garanto“ ekipą, o „marčiulioniukai“ 81:63 – V.Knašiaus KM-1 komandą.

Susitikime dėl 3-iosios vietos marijampoliečiai 95:79 įveikė klaipėdiečius, o finale kauniečiai 79:49 – vilniečius.

Čempione tapusiai A.Sabonio KM-„ARX Baltica“ ekipai 20 taškų pelnė Edvinas Šeškus, 17 – Ernestas Serkevičius, 15 – Aidas Kavaliauskas. Vicečempionei Š.Marčiulionio KA-1-„YIT“ komandai 13 taškų surinko Ernestas Kazjaninas, 11 – Karolis Ražukas, 10 – Lukas Motiejūnas.

„Triuškinantys rezultatai neatspindi to, kas vyko aikštėje, nes varžovai buvo pakankamai pajėgūs. Didelį pranašumą susikraudavome tik rungtynių pabaigoje“, - sakė „saboniukų“ vyriausiasis treneris D.Sirtautas.

Į simbolinį žaidėjų penketą buvo išrinkti E.Šeškus ir A.Kavaliauskas (abu - A.Sabonio KM-„ARX Baltica“), K.Ražukas (Š.Marčiulionio KA-1-„YIT“), Tautvydas Kliučinykas (Marijampolės „ŽSM-1-Industrijos garantas“) ir Haroldas Saprykinas (V.Knašiaus KM-1). 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių