Š. Marčiulionis: „Žalgiriui“ perdegti negresia (komentaras)

Legendinis šalies krepšininkas Šarūnas Marčiulionis pasidalino mintimis apie šiandien prasidedančią Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo seriją.

Du kartus su Lietuvos rinktine olimpinę bronzą laimėjęs Š. Marčiulionis mano, kad Vilniaus „Lietuvos ryto“ strategas Dirkas Bauermannas į auklėtinių žaidimą nespės įdiegti ypatingų naujovių, o pagrindiniu „Žalgirio“ ginklu gali virsti broliai Lavrinovičiai.

-  Ar „Žalgiris“ ir „Lietuvos rytas“ pajėgūs vienas kitą nustebinti, ar viską lems smulkios detalės?, - paklausėme Š. MarčiulionIo.

- Šį sezoną tarpusavyje klubai žaidė nedaug, tačiau yra pakankamai pažįstami. Su Vilniaus klubu dirba naujas treneris, tačiau nemanau, kad į žaidimo schemas jis sugebės įnešti kažką ypatingai naujo. Tam tiesiog trūksta laiko.

- Viešojoje erdvėje krepšinio ekspertai vieningai prognozuoja kauniečių triumfą. Kas „Žalgiriui“ galėtų pakišti koją?

- Per didelis pasitikėjimas. Galbūt pasitaikys juoda diena. Kitų priežasčių neįžvelgiu. Komandai perdegimas negresia, nes žalgiriečiai šį sezoną turi daug patyrusių žaidėjų.

- Ar lyginant su sezono pradžia komandų jėgų santykis yra išsilyginęs?

- Manau, Darjušas ir Kšištofas Lavrinovičiai šioje serijoje gali tapti labai grėsmingu ginklu. Jie pastaruoju metu demonstruoja itin solidų žaidimą. „Žalgirio“ priekinė linija akivaizdžiai stipresnė. Įdomu, kaip kauniečiams ją pavyks išnaudoti.

Išsamų interviu su Š. Marčiulioniu skaitykite ketvirtadienį savaitraštyje „Vilniaus diena“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių