R.Žutautas: „Čekai žaidė geriau, nors ir pralaimėjo“

Lietuvos nacionalinės futbolo rinktinės vyriausiasis treneris Raimondas Žutautas viešėjo Glazge, kur stebėjo būsimų varžovų 2012 metų Europos čempionato atrankos I grupės turnyre - škotų ir čekų - draugiškas rungtynes.

Tokią galimybę treneris turėjo todėl, kad, įvertinus visas aplinkybes, nuspręsta šią savaitę nuspręsta nerengti Lietuvos rinktinės draugiškų rungtynių.

„Turėjome pasiūlymą žaisti Čilėje. Gerai, kad ir nesutikome - neseniai šią šalį užklupo katastrofa. Čiliečiams siūlėme žaisti Ispanijoje, bet jie nesutiko“, - sakė R.Žutautas.

Anot trenerio, tolimos kelionės rinktinė nenorėjo, nes iš jos geriausiu atveju būtų sugrįžusi penktadienį. Jau kitą dieną daugelio žaidėjų lauktų rungtynės klubuose.

„Šiuo metu dauguma rinktinės narių dar tik pradeda ar pratęsia sezoną, stengiasi įsitvirtinti pagrindinėje sudėtyje. Savaitės išvyka prieš pirmenybių startą tik komplikuotų jų padėtį. Norime, kad visi žaistų savo klubuose ir į rinktinę atvykdami turėtų žaidybinės praktikos. Laiko sužaisti pakankamai draugiškų mačų dar turime“, - patikino R.Žutautas.

Pirmąsias kontrolines rungtynes Lietuvos rinktinė žais gegužės 25-ąją Ukrainoje.  Taip pat deramasi dėl dvikovos su Kroatija ir dar vieno draugiško mačo rugpjūčio mėnesį. Birželį Lietuvoje vyks ir Baltijos rinktinių taurės turnyras.

Škotijos ir Čekijos ekipų dvikovą rezultatu 1:0 laimėjo aikštės šeimininkai. Vienintelį įvartį 62 minutę įmušė Scottas Brownas. Škotams tai buvo pirmoji pergalė draugiškose rungtynėse „Hampden Park“ stadione nuo 1996 metų.

Varžovus analizavęs R.Žutautas sakė, kad rungtynių rezultatas neatspindėjo žaidimo: „Geriau rungtyniavo, nors ir pralaimėjo, Čekijos rinktinė - tiek pagal kamuolio valdymą, tiek pagal kitus žaidimo komponentus, tačiau laimėjo škotai, nes jie tiksliai užbaigė vieną kontrataką. Čekai turėjo gerų progų, bet jų neišnaudojo.“

Trenerio nuomone, abu Lietuvos rinktinės varžovai repetavo tomis sudėtimis, kuriomis gali žaisti ir atrankos cikle: „Viena vertus, jautėsi, kad žaidėjai saugojosi. Tačiau komandų sudėtys buvo praktiškai stipriausios - trūko tik tų, kurie yra traumuoti. Naujų veidų aikštėje išvydome tik per paskutines 20-25 minutes ir tuo metu žaidimo kokybė suprastėjo, buvo šioks toks chaosas.“

Tiek Škotijos, tiek Čekijos rinktinėse šiose rungtynėse debiutavo nauji strategai - Craigas Leveinas ir Michalas Bilekas. Pirmoji jų dvikova R.Žutautui nepaliko ryškesnio įspūdžio.


Šiame straipsnyje: ŽutautasČekijaŠkotija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių