Rudy Gay'us keliauja į „Raptors“, J.Calderonas keliasi į Detroitą

 

Toronto „Raptors“ pasiekė savo. Į Kanadą iš Memfio „Grizzlies“ klubo persikėlė viena NBA žvaigždžių Rudy Gay.

 

Derybos vienu metu buvo nutrūkusios, kai „Grizzlies“ už R.Gay paprašė į mainus įtraukti ir Joną Valančiūną, tačiau galiausiai komandos pavyko susitarti.

Vidutiniškai po 17,2 taško per mačą šį sezoną pelnantis ir 5,9 kamuolio atkovojantis 26-erių amerikietis sustiprins „Raptors“ lengvojo krašto puolėjo poziciją, rašo „Y! Sports“.

Būtent šioje pozicijoje rungtyniauja ir lietuvis Linas Kleiza, kuris dėl kelio skausmų šiemet dar nesužaidė nė vieno mačo.

Konkurentą gavo ir Jonas Valančiūnas. „Raptors“ pirmokas dabar turės dalintis žaidimo laiką su 218 ūgio iraniečiu Hamedu Haddadi (1,2 tšk., 1,8 atk. kam.), kuris į Torontą keliasi iš „Grizzlies“.

Po trišalių mainų, kuriuose dar dalyvavo ir Detroito „Pistons“ klubas, „Raptors“ paliko ispanas įžaidėjas Jose Calderonas (11,1 tšk., 7,4 rez. perd.) ir aukštaūgis Edas Davisas (9,7 tšk., 6,7 atk. kam.). Toronto klubas Memfio ekipai dar pridėjo ir ateities naujokų biržos antro rato šaukimą.

J.Calderonas ir daugelį komandų viliojęs jo solidus 10,5 mln. JAV dolerių kontraktas, kuris baigsis po šio sezono, persikėlė į Detroitą.

Jose Calderonas keliasi į „Pistons“ (Reuters/Scanpix nuotr.)

„Pistons“ į „Grizzlies“ išsiuntė puolėją Tayshauną Prince‘ą (11,7 tšk., 4,6 atk. kam.) ir aukštaūgį Austiną Daye(5,1 tšk., 2,6 atk. kam.). E.Davisas karjerą taip pat tęs Memfyje.

Šiais mainais „Grizzlies“ atsikratė dar dvejus metus galiojančio 37 mln. JAV dolerių vertės R.Gay kontrakto, kuris nuo šiol slėgs „Raptors“ vadovų pečius.

„Pistons“, nors ir neteko vieno klubo simbolių – 11 metų komandai atidavusio T.Price‘o, dar labiau atsilaisvino savo „algų kepurę“ ir vasarą turės beveik 25 mln. JAV dolerių naujokams.

Tuo metu „Raptors“ viliasi, kad R.Gay jau šiemet atves komandą į NBA atkrintamąsias. Šiuo metu Toronto klubas (16-29) užimas 11 vietą Rytų konferencijoje ir nuo paskutinės atkrintamųjų varžybų vietos atsilieka 5 pergalėmis.


Šiame straipsnyje: Rudy Gay'usGrizzliesRaptorsNBA

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių