R.Ubartas: žinau, kaip jautėsi Š.Jasikevičius

„Yra dalykų, kurių nepamirši visą gyvenimą", - sakė vilnietis olimpinis čempionas Romas Ubartas. Į jo atmintį labiausiai įsirėžę du įvykiai: kai stovėjo ant aukščiausios Barselonos olimpiados pakylos ir kai 2000 m. Sidnėjuje nešė šalies trispalvę.

„Pažįstu tą jausmą. Mačiau, kad Šarūnas Jasikevičius jaudinosi ne mažiau nei aš", - olimpiados atidarymo ceremoniją stebėjo žinomas vilnietis. Ne Pekine, bet Vilniuje. Buvęs sportininkas sako, kad varžybas geriau stebėti per televizorių, o ne stadione.

- Ar prisimenate tą jausmą, kai į stadioną įžengėte nešinas trispalve?

- Turiu pripažinti, jog tą akimirką tikrai jaudinausi. Palyginti su nerimu ir širdies virpesiu prieš varžybas, šis buvo kitoks. Buvo gera, puikiai supratau, kad esu ypač gražios ceremonijos dalyvis. Jaučiau ir atsakomybę, ir džiugesį, juk eitynes stebėjo visas pasaulis.

- Ką dabar gyvenime veikiate? Kur padėjote visus savo medalius? Nė neklausiu, ar stebėjote žaidynių atidarymo ceremoniją.

- Įspūdingas reginys. Rengėjai visuomet pasistengia, kad pirmas akordas būtų nepamirštamas. Šiuo metu dirbu treneriu. Mokau bei treniruoju disko metikus ir rutulio stūmikus. Norisi perduoti patirtį. O gautiems medaliams neįrengiau atskiro muziejaus. Jie saugiai guli namie ir seife. Matyt, dar neatėjo laikas, kad imčiau jausti nostalgiją ir kasdien gėrėčiausi laimėjimais.

- Kodėl nevažiavote į Pekino olimpines žaidynes?

- Nevažiavau, nes iš patirties galiu pasakyti, kad rungtynes geriau žiūrėti per televizorių. Tada viskas puikiai matyti. O sporto arenoje sunku nepraleisti detalių. Mane, žinoma, labiausiai domina disko metimo ir lengvosios atletikos rungtys. Nors pripažinsiu, jei turėsiu pakankamai laiko, stengsiuosi pažiūrėti visas varžybas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių