R.Šiškauskas: sėkmę Eurolygos pusfinalyje lems gynyba

Maskvos CSKA krepšinio klubas ir vienas svarbiausių jo ramsčių lietuvis Ramūnas Šiškauskas jau rengiasi Eurolygos finalo ketvertui.

R.Šiškauskas interviu rusų dienraščiui „Sport Express“ akcentavo, kad CSKA varžovė pusfinalyje ispanų „Barcelona“ šį sezoną gerokai sustiprėjo palyginti su praėjusiu sezonu, kaip abi ekipos taip pat kovojo Eurolygos pusfinalyje. Tuomet CSKA laimėjo 82:78.

- Praėjusio sezono pusfinalis Berlyne buvo nežmoniškai sunkus, - prisiminė R.Šiškauskas. - Mes iškart daug atsilikome. Tik pavijome varžovus ir jie vėl pabėgo. Momento, kai „Barcelona“ atsipalaidavo ir leido mums ją pasivyti, teko laukti ilgai. Bet mums užteko kantrybės vyriškai kautis gynyboje ir nebėgti į puolimą pametus galvą.

- Momentas, apie kurį kalbate, buvo ketvirtajame kėlinyje. Ir jūs vienas surengėte CSKA spurtą 11:0, o iš viso per paskutiniąsias 10 min. surinkote 18 taškų. Jautėtės didvyriu?

- Ne. Pirmiausia, tai buvo tik pusfinalis ir svarbiausia kova buvo priekyje. Antra, krepšinis - komandinis žaidimas. Jeigu kažkam nesisekė, reiškia, turėjo sektis kuriam nors kitam žaidėjui. Kitaip pergalės nepasieksi.

- 2009-ųjų gegužės 1-ąją jūs Berlyne pasiekėte asmeninį rekordą, pelnęs 29 taškus. Ar galima tas rungtynes pavadinti geriausias per jūsų karjerą?

- Atvirai kalbant, aš apie tas rungtynes nelabai galvoju. Dar ir neatėjo laikas galvoti apie „Barcelona“, nes laukia Rusijos čempionato kovos.

- Skirtingai nuo praėjusio sezono dabar CSKA - „Barcelona“ poros favoritu laikomas ispanų klubas. Sutinkate?

- Visi apie tai kalba. Mano manymu, palyginti su ankstesniais sezonais katalonų ekipa iš tiesų sustiprėjo. Komandos branduolys dar labiau susižaidė, be to, ją papildė individualiai stiprūs naujokai. Morrisas ir Lorbekas, vasarą į „Barcelona“ atėję iš CSKA, sustiprino ispanų klubą ir susilpnimo mūsų.

- Kas gali lemti CSKA pergalę pusfinalyje?

- Vienose rungtynėse gali atsitikti visko. Reikia, kad gegužės 7 diena būtų sėkminga CSKA. Bet, pirmiausia, mes turėsime ypatingai susikaupti gindamiesi. Jeigu gerai ginsimės, seksis ir pulti. Taip ir atsirastų šansų laimėti.


Šiame straipsnyje: Eurolyga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių