Robertas Kuncaitis: dar toli gražu iki dainų

Antradienį vėlai vakare palaužę tituluotųjų ispanų pasipriešinimą, Lietuvos krepšininkai dar ilgai vartėsi lovoje negalėdami užmigti.

Trečią pergalę Pasaulio čempionate Turkijoje iškovoję lietuviai vakar iki pusės trijų nakties atliko įvairias medicinines procedūras, norėdami kuo greičiau atsigauti po sekinančio mačo su Ispanijos komanda ir pasiruošti trečiadienio dvikovai su Prancūzija.

Net ir išsiskirsčius po viešbutį iš dalies kambarių dar porą valandų sklido garsai - krepšininkams sunkiai sekėsi sudėti bluostą.

“Man pačiam dar ilgai galvoje sukosi vakarykščių rungtynių plokštelė”, - prisipažino rinktinės gydytojas Vytenis Trumpickas.

Trumpai miegojo ir vyriausiojo trenerio Kęstučio Kemzūros asistentas Robertas Kuncaitis. Sodriu balsu pasižymintis specialistas, kuris 2007 m. iškovotą Europos pirmenybių bronzą pažymėjo traukdamas žemaitiškas dainas prieš šėlstančią sirgalių minią Vilniuje, tikino buvęs sujaudintas pergalės prieš pasaulio čempionus, tačiau krepšininkams vakar dar nedainavo.

- Kaip praėjo naktis po tokios įspūdingos pergalės prieš Ispaniją? - paklausėme R.Kuncaičio

- Naktis gera. Nors ir trumpa - mažai miego buvo. Bet emocijos geros.

- Ar užteks laiko vyrams atsigauti prieš mačą su prancūzais?

- Rungtynės parodys. Patys prancūzai taip pat neturėjo daug laiko pailsėti, o jų vakarykštis mačas su Kanada irgi buvo labai sunkus. Bet visi žinome, kokia šiandienos rungtynių kaina - pirma vieta grupėje. Abi komandos to nuovargio neparodys.

- Kaip vertinate kol kas stebinantį prancūzų žaidimą?

- Manau, kad jie yra ta komanda, kuri gali kautis dėl aukščiausių apdovanojimų. Išmetu iš galvos galimybę, kad jiems gali pasitaikyti bloga diena - mes tikrai deramai juos įvertinsime.

- Įveikus ispanus rinktinės psichologinė savijauta pasikeitė?

- Tikriausiai. Įgavome daugiau tikėjimo. Bet tai yra tarsi ašmenys, ant kurių reikia vaikščioti. Pasitikėjimas neturi tapti savo galimybių pervertinimu. Vis dėlto po gražios vakarykštės pergalės iš žaidėjų girdėjau tinkamus žodžius - Linas Kleiza sakė, kad žaidžiame vis dar nepakankamai gerai ir turime toliau stengtis tobulėti.

- Vakar po rungtynių sudainavote krepšininkams savo tradicinę dainą?

- Dar ne. Patikėk, dar toli gražu iki dainų (juokiasi - red. past.).

- Bet savo repertuare turite kažką naujo, ar liekate prie senų dainų?

- Dar negalvojau apie tai. Bet tikrai norėčiau iš visos širdies driokstelėti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių