R.Kurtinaitis: žūtbūt norime laimėti

Vilniaus “Lietuvos ryto” vyriausiasis treneris Rimas Kurtinaitis neabejoja, kad namų aikštės pranašumas LKL finale gali būti lemiamas faktorius.

Šeštadienį Kauno “Žalgiris” ir Vilniaus “Lietuvos rytas” tarpusavio rungtynėmis sostinėje užbaigs Lietuvos krepšinio lygos (LKL) reguliarųjį sezoną. Šio mačo nugalėtojai taps geriausia LKL pirmojo etapo komanda ir potencialiai užsitikrins namų aikštės pranašumą čempionato finalo serijoje.

“Ruošiamės svarbiam mačui, kuris lems, kas finale turės aikštės pranašumą. Vien dėl to žūtbūt norime laimėti“, - prieš dvikovą sakė „Lietuvos ryto“ vyriausiasis treneris Rimas Kurtinaitis.

- Namų aikštės pranašumas finale bus labai svarbus faktorius? - žurnalistai paklausė R.Kurtinaičio.

- Manau, kad taip, o šiemet - ypatingai. Visi žinome, kaip žalgiriečiai žaidžia Kaune, kur visos Eurolygos komandos turėjo problemų. Netgi „Barcelona“ ekipai, kuri dabar yra viena geriausių komandų Europoje, Kaune buvo sunku. Mus taip pat Vilniuje karštai palaiko, todėl salės pranašumas turėtų būti lemiamas faktorius.

- Pasiilgote tokio aukšto lygio varžybų?

- Taip. Iškritome iš Eurolygos po pirmojo etapo, todėl lygiaverčių varžovų trūksta.

- Treniruotės pradžioje akcentavote žaidėjams baudų metimus.

- Buvo ir gerų rungtynių, bet dažnai pasitaikydavo, kad per mačą pramesdavome 8-10 baudų metimų ir pralaimėdavome keliais taškais. Todėl pataikyti baudas reikia būtinai.

- Kaip komandai atsilieps M.Bjelicos ir A.Jomanto trūkumas?

- Labai smarkiai. Tai yra du starto penketo žaidėjai. Ypač trūks A.Jomanto, kuris yra mūsų gynybos kamštis. Galbūt žiūrovams labiau patinka žaidėjai, kurie įmeta, o iš tikrųjų juodą darbą mūsų komandoje geriausiai atlieka A.Jomantas. Bet dėl to tikslai nesikeičia - esame pajėgūs laimėti ir be šių krepšininkų.

- „Žalgiris“ po LKL ketvirtfinalių ketina leisti žaidėjams pailsėti. Kokie „Lietuvos ryto“ planai?

- Važiuosime į Druskininkus. Taip darėme pernai, darysime ir šiemet.

- Vakar paaiškėjo visos Eurolygos finalo ketverto varžybų komandos. Įvertinkite jas.

- Esu maloniai nustebintas Jevgenijaus Pašutino (Maskvos CSKA trenerio - red. past.) rezultatais. Džiaugiuosi, nes mes esame artimi draugai. Su nusilpusia CSKA komanda jis pasiekė tokį patį rezultatą, kaip Ettore Messina (buvęs CSKA treneris - red. past.) su itin gerais žaidėjais. Jeigu Eurolygą laimėtų „Barselona“, ši pergalė tikrai būtų pelnyta, nes katalonai viso sezono metu demonstruoja labai aukštos klasės krepšinį. Belgrado „Partizan“ rodėsi susilpnėję po praėjusio sezono, bet... Dvi mūsų grupės komandos („Partizan“ ir „Olympiakos“) žaidžia finalo ketverte. Dėl to paguodos mums mažai, bet tai parodo, kokia stipri buvo mūsų grupė.


Šiame straipsnyje: Lietuvos rytasLKLKurtinaitis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių