R.Kurtinaitis: kaltinimai D.Maskoliūnui - nevykę

„Lietuvos ryto“ strategas Rimas Kurtinaitis nesupranta, kas dedasi pagrindinių konkurentų stovykloje, tačiau neabejoja, kad kova dėl titulo dar nesibaigė.

Betvarkė Kauno „Žalgirio“ klube suglumino ketvirtųjų Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo serijos rungtynių laukiančius Vilniaus „Lietuvos ryto“ trenerius. Neaiški situacija varžovų gretose, logikai prieštaraujantys „Žalgirio“ savininko Vladimiro Romanovo sprendimai ir garsėjančios kalbos dėl užkulisinių LKL finalo peripetijų grasina išmušti iš įprastų vėžių ir vilniečius. „Lietuvos ryto“ vyriausiasis treneris R.Kurtinaitis portalui teigė liepęs komandai atsiriboti nuo aplink sklandančių versijų ir ruoštis sunkiam mūšiui.

- Kaip jūs suvokiate keistus viražus „Žalgirio“ klube? - portalas paklausė R.Kurtinaičio.

- Žinau apie tai tik iš spaudos, o ir jos stengiuosi kuo mažiau skaityti. Dedasi labai neįprasti dalykai. Nemanau, kad tai geras sprendimas - finalo metu keisti trenerį... Ir tie kaltinimai (Dariui Maskoliūnui - red. past.) nevisai vykę.

- Tikite oficialia priežastimi, neva dėl kurios atleistas D.Maskoliūnas?

- Pažiūrėkime statistiškai: kol dirbo „Žalgirio“ vyriausiuoju treneriu, D.Maskoliūnas laimėjo viską, ką galėjo. Laimėjo prieš mus Baltijos krepšinio lygos finalą, laimėjo pirmas LKL finalo rungtynes Vilniuje. Žinoma, Kaune mes tikrai atrodėme darniau ir atsirevanšavome, bet trečiąsias rungtynes galėjo laimėti bet kuri komanda. Nemanau, kad tas oficialus kaltinimas - įtikinamas.

- Prieš LKL finalo seriją sakėte, kad neįsivaizduojate, kaip jums ar D.Maskoliūnui kas nors galėtų liepti specialiai pralaimėti. Dabar liepti jau nebėra kam. Vis dar matote sportinės intrigos kovojant dėl trofėjaus?

- Velnias čia žino... Šiandien (trečiadienį - red. past.) kaip tik kalbėjomės su treneriais, ar mums geriau, kad „Žalgiryje“ tokia suirutė, ar blogiau. Praėjusiose rungtynėse mes turėjome rimtų problemų - tokie dalykai žalgiriečius sutelkė, jie žaidė norėdami kažką įrodyti. Bet kokiu atveju, privalėsime žaisti susikaupę šimtu procentu. Galiu jums prisiekti mama, vaikais ar kuo tik norit - jokių susitarimų tarp mūsų nėra. Nesuvokiu, kaip gali susitarti „Žalgiris“ su „Lietuvos rytu“. Tai neįmanoma. Kaip „Barcelona“ galėtų susitarti su Madrido „Realu“?

- Kokiu žodžiu apibūdintumėte V.Romanovo sprendimą lemiamos finalo serijos metu pasiųsti savo komandą į tokį chaosą?

- Sprendimas - neįprastas ir krepšinio pasaulyje dar neregėtas. Bet aš dabar juk negaliu kažką smerkti ar peikti. Žmogus yra pagrindinis rėmėjas, jis tvarko savo ūkį taip, kaip jam atrodo. Pasikartosiu, tai yra labai neįprasta.

- Turbūt ir pats nenorėjote, kad sezonas baigtųsi tokia sumaištimi?

- Sezonas dar nesibaigė - aš nenurašyčiau „Žalgirio“. Ir savo žaidėjams sakau, kad jie net nebandytų atsipalaiduoti. Gal tik iš šalies atrodo, kad žalgiriečiai dabar turėtų pakrikti. Taip nebus. Manau, žaidimui tai neturės didelės įtakos - kurios komandos krepšininkai rungtyniaus geriau, tie ir laimės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių