R.Javtokas: tokio griežto trenerio dabar mums ir reikia

Lietuvos krepšinio rinktinės kapitonas ir Kauno „Žalgirio“ ekipos vidurio puolėjas Robertas Javtokas yra įsitikinęs, jog vyriausiojo trenerio rokiruotė klubo žaidimui atsilieps teigiamai. Jau po pirmosios treniruotės „centras“ negailėjo šiltų žodžių reiklumu garsėjančiam 44-erių metų serbui Aleksandrui Trifunovičiui.

- Su naujuoju strategu jau dirbote vienoje treniruotėje. Ar daug pasikeitimų?

-Manau, jog viskas tik į gera. Bet kokios permainos visuomet duoda teigiamų rezultatų, visi krepšininkai labiau stengiasi, nori pasirodyti.

- Kokį įspūdį paliko naujasis treneris?

- Su šiuo treneriu dar nesu dirbęs, tad kažko daug pasakyti negalėčiau. Tekę jo darbą matyti, kai jis vadovavo Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandai. Žinau, jog tai yra griežtas ir daug reikalaujantis strategas. Būtent tokio trenerio mums dabar ir reikia: kad reikalautų, būtų griežtas, pastatytų į vietas.

- A.Trifunovičius po pirmosios treniruotės užsiminė, jog Kaune rado krepšininkus, kurių veiduose nespindėjo šypsenos. Kaip manai, kokia to priežastis?

- Pastaruoju metu išgyvenome nelengva periodą. Vieno trenerio atleidimas, laukimo nuotaikos, laikino trenerio paskyrimas... Patys suprantame, kad pastaruoju metu nežaidėme gerai, pralaimėjome rungtynes, kurias privalėjome laimėti. Tad ir nuotaikos buvo tikrai ne geriausios. Naujasis treneris bando mus įtikinti, kad galime žaisti geriau, labiau pasitikėtume savimi.

- Penktadienį laukia labai sunki Eurolygos dvikova su „Panathinaikos“. Kaip žaisite prieš šią komandą?

- Kažko daug iš esmės pakeisti per tokį trumpą laiką negalime. Naujasis treneris prie ekipos prisijungė tik šiandien, tačiau jau po pirmosios treniruotės jaučiamas rezultatas. Jaučiasi, jog krepšininkai susikaupę, atiduoda daugiau jėgų. Tikiuosi, kad nuvažiavę į Atėnus pabaigsime demonstruoti „moterišką“ krepšinį ir rungtyniausime taip, kaip galime.


Šiame straipsnyje: Žalgiris

NAUJAUSI KOMENTARAI

a

a portretas
grazinkit Masalski

Tik taip

Tik taip portretas
Pirmyn Robke!

ai

ai portretas
kazin ar jam pades ir grieztas treneris...Baudas meto i dausas...
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių