Rinktinės fizinio parengimo treneris kratosi komplimentų

Šeštadienį anksti ryte prie Lietuvos rinktinės Stambule prisijungė daugybės pagyrų dėl krepšininkų demonstruojamos formos susilaukęs Evaldas Kandratavičius.

Maskvos „Dinamo“ klube dirbantis 36 metų fizinio parengimo specialistas padės rinktinei subalansuoti krūvius per keturių dienų pertrauką iki antradienį vyksiančios Pasaulio čempionato aštuntfinalio dvikovos su Kinijos komanda.

Vyriausiojo trenerio Kęstučio Kemzūros šiemet pirmą kartą pakviestas talkinti nacionalinei rinktinei, medicinos mokslų daktaras iš Alytaus pastaruoju metu buvo giriamas už penkias pergales per tiek pat rungtynių Turkijoje pasiekusių lietuvių fizinį parengimą.

- Ar krepšininkai padėkojo jums už puikią fizinę formą, kurią demonstravo pirmame čempionato etape? - 1diena.lt pasiteiravo E.Kandratavičiaus

- Na, mes dar nieko nepasiekėme, ir dėkoti dar nėra už ką. Be to, ne aš aikštėje žaidžiu - tai daro krepšininkai. Tos žinios, kurias aš pasiruošimo cikle, perteikiau komandai, tiesiog yra mano darbas.

- Vis dėlto sulaukiate nemažai komplimentų dėl gerai paruoštos rinktinės. Jaučiatės tinkamai atlikęs savo darbą?

- Nenorėčiau tų komplimentų priskirti sau. Tai - vaikinų nuopelnas. Jeigu taip seksis ir toliau, tiesiog būsiu labai patenkintas pats savimi. Mūsų rinktinė yra kaip bomba, kuri turi paslėptą mechanizmą: be charakterio nepadės joks fizinis pasirengimas. Gali kaip nori žaidėjus treniruoti, bet, jei jie neturės valios, darbas bus tuščias. Sunkiai dirbome vasarą, visi buvo nusiteikę gerai, darbavosi sąžiningai, ir dabar matome to rezultatus. Aš tik šitam procesui suteikiau kryptį.

- Kokia dabartinė krepšininkų fizinė būklė?

- Gera. Niekas niekur nedingo. Tiesiog treniruotės pradžia gal buvo sunkoka, nes vakar krepšininkai turėjo laisvą dieną, jiems buvo atliekamos įvairios procedūros. Dažniausiai po tokios dienos organizmui reikia šiek tiek laiko, kad jis grįžtų į darbinį režimą.

- Keturios laisvos dienos iki kitų rungtynių rinktinei yra gerai ar šiek tiek per daug?

- Kai esi įgavęs ritmą, kartais tos laisvos dienos yra ne visai gerai. Bet energetiniu ir fiziniu atžvilgiu - tai neblogai. Keturios laisvos dienos nėra labai daug.

- Kokį planą parengėte šioms dienoms?

- Planas yra sudarytas ir su K.Kemzūra jį jau aptarėme. Jis paruoštas atsižvelgiant į visus principus: fiziologinius, taktinius, techninius. Viską išdėliojome taip, kaip turi būti. Visų pirma, turime atsižvelgti į žaidėjų būseną po penkių mačų. Dabar vieną treniruotę dirbame sunkiai, o kitą - lengviau, spręsdami taktinius klausimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių