Ričardas Berankis – pagrindinėse „Australian Open“ varžybose!

Geriausias Lietuvos tenisininkas Ričardas Berankis (ATP 111) sugrįžo į „Australian Open“ pagrindą. Ketvirtadienį dramatišką pergalę – 4:6, 6:4, 6:2 – prieš amerikietį Bradley Klahną (ATP 254) iškovojęs lietuvis gali būti ramus dėl savo ateities, net jei šeštadienį ir pralaimės trečiajame atrankos rate.

Mat po Andreaso Haiderio-Maurerio (ATP 110) pralaimėjimo, 22-ejų lietuvis liko aukščiausias pagal skirstymą žaidėjas atrankoje – antras (ATP 111).

Tai reiškia, jog net ir pralaimėjęs atrankos finalą, R.Berankis į „Australian Open“ patektų kaip „lucky loser“, užimdamas dėl kelio traumos pasitraukusio amerikiečio Johno Isnerio (ATP 13) vietą.

Į pagrindines „Australian Open“ varžybas R.Berankis sugrįžta po dvejų metų pertraukos. 2011-aisiais Melburne jis jau sukėlė nemažą šurmulį, kai nužygiavo iki trečio rato ir pralaimėjo tuomet 7-ai planetos raketei Davidui Ferrerui – 2:6, 2:6, 1:6.

Svyravo ant bedugnės krašto

Antrasis „Australian Open“ atrankos ratas R.Berankiui toli gražu nebuvo lengvas.

Daugiau nei dvigubai žemesnę vietą ATP reitinge užimantis 22-ejų B.Klahnas ketvirtadienį gerokai išgąsdino lietuvį, kai antrajame sete pirmavo 6:4, 4:2 ir ruošėsi paduoti kamuoliuką.

R.Berankį (ATP 111) nuo pralaimėjimo ir kelionės namo skyrė vos du „geimai“, tačiau priremtas prie sienos jis iššovė lyg spyruoklė.

Neišprovokuotas klaidas pergalingais smūgiais („vineriais“) pakeitęs lietuvis laimėjo keturis „geimus“ iš eilės antrajame sete ir dominavo trečiajame – 6:2.

Už pergalę 22-ejų lietuviui atiteko 16 ATP reitingo taškų ir 13,12 tūkst. Australijos dolerių čekis.

Trečiajame – lemiamame rate – R.Berankio lauks kova su 29-erių Paulu Capdeville‘u (ATP 169) iš Čilės arba 33-ejų čeku Janu Hernychu (ATP 193).

Nors į „Australian Open“ pagrindą mūsiškis pateks net ir pralaimėjęs, tačiau pergalė atneštų papildomus 9 ATP reitingo taškus.

Mačo statistika (šaltinis: australianopen.com)



NAUJAUSI KOMENTARAI

vanga

vanga portretas
Jei pranesinetumet, kurie Lietuvos sportininkai patenka i pasaulio retingu pekiasdesimtukus, tai Berankiui vietos spaudoje neliktu. Bet kur kiti sportininkai? Nes tokiu, simtukininku ,pas mus kone tukstanciai! Kuo gi jis toks ypatingas?

Mikas

Mikas portretas
Net ir nelaimėjęs, bet patekęs į AO pagrindą Berankis gauna ir tuos 9 atp taškus.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių