R.Grigo auklėtiniu tapo M.Bastonas

Ukrainos vyrų krepšinio čempionato lyderis Kijevo „Budivelnik“ klubas, kurį treniruoja Rimantas Grigas, pasirašė sutartį su 33 metų 208 cm ūgio Maceo Bastonu.

Amerikietis su Tel Avivo „Maccabi“ ekipa 2003-2004 ir 2004-2005 m. laimėjo Eurolygą.
2006 m. vasarą M.Bastonas išvyko į NBA, kur atstovavo Toronto „Raptors“, Indianos „Pacers“ ir Detroito „Pistons“ komandoms. Tačiau NBA jo karjera nebuvo tokia sėkminga kaip Europoje. Puolėjas per tris sezonus NBA yra sužaidęs 105 mačus. Jo žaidimo laiko vidurkis siekė tik po 8 min., per kurias M.Bastonas pelnydavo po 2,7 taško bei atkovodavo po 1,7 kamuolio.

Prie M.Bastono atsiradimo Kijeve nemažai prisidėjo ir buvęs Kauno „Žalgirio“ vadovas Gediminas Navikauskas. Jis šiuo metu Kijeve kuruoja bendrą Eurolygos ir Ukrainos projektą bei konsultuoja „Budivelnik“ klubą, kuriame dirbo ir praėjusį sezoną.

„Mes džiaugiamės, kad labai palankiomis finansinėmis sąlygomis pavyko pasirašyti kontraktą su tokio lygio žaidėju. Kiek man žinoma, tai yra garsiausias legionierius komandos ir Ukrainos krepšinio istorijoje. Tokie žaidėjai padeda atpažinti komandą kitų Europos klubų tarpe. Manau, kad M.Bastonas turėtų mums padėti kovojant dėl Ukrainos čempionų vardo, taip pat po dviejų savaičių prasidėsiančiame Ukrainos krepšino taurės finalo ketverto turnyre“, - sakė G.Navikauskas.


Šiame straipsnyje: BudivelnikGrigasNavikauskas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių